link bulunmaktadır. bu 3 renk için de site Bu şekilde bir alan yapmak istiyorum, ve 3 farklı renk koyacağım ve 1. ye tıklandığında anlık olarakk 1. 2.ye tıklandığında anlık olarak 2. aktif olacak.
Bunu nasıl yapabilirim, bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Body'e bir class verirsiniz. Ve o class a göre elementlerinizi şekillendirirsiniz.
Örneğin bir div olsun. Div in içinde 1 tane p olsun.
CSS: body.color-red div p{color: red;} body.color-blue div p{color: blue;} body.color-yellow div p{color: yellow;}
jQuery ile renk değiştiriceden tıklandığında body nin classını değiştirirsiniz ve tıklanan renge göre tüm elementlerinizi bu mantık ile yeniden renklendirebilirsiniz.
Kadir arkadaşımın dediğine ek olarak aynı işlemi style tagi içerisinde de yapabilirsiniz.
Örn:
diyerek Jquery den style probunun içeriğini değiştirebilirsiniz.
Yukarıda anlatılan yöntem ile fix değerler verebilirsiniz. Fakat bahsettiğim yöntem ile colorpicker dan renk seçtirip o rengi style probuna bastırabilirsiniz. Yani rengi kullanıcıya seçtirebilirsiniz :)
@SefaCanDemir hocam bu işlemi zaten gerçekleştiriyorum hatta bunu bir php dosyası oluşturarak içinden değiştirilmesini sağlıyorum ama benim yaptığım sistemde 6 farklı standart renk ve sınırsız renk değişimi yapabileceği bir panel sunuyorum. yapmak istediğim ise tam olarak buradaki gibi Hangisine tıklarsam onun Stili aktif olsun
style1.css
body {
background-color: #333;
}
div {
position: fixed;
width: 100%;
height: 50%;
background-color: #eaeaea;
}
style2.css
body {
background-color: #eaeaea;
}
div {
position: fixed;
width: 100%;
height: 50%;
background-color: #333;
}
Butonlara ulaşmak için class verdim ve buna uygun "genel_style" tag lı değeri manuel isimlendirerek değiştirdim. Boş bir html dosyası açıp deneyebilirsin. İstediğin sanırsam tam olarak böyle bir şey..