Değerli forumdaşlarım ve wmaracı yönetici arkadaşlarım,

Özellikle son 1 yıldır gözüme çarpan bazı konulara değinmek istedim. İster konuyu siler ister bırakır yorumları okursunuz. Telaşa gerek yok sadece izlenimlerimi dile getirmek istedim.

Neredeyse 5 yıldır forumdayım, yaşım da sanırım %90'ınından büyük olan bir kitle. o yüzden sanırım eleştirmeden kardeşlerim de dikkatli okur.

Ben wmaracı'ndan çok şey öğrendim. Ciddi yatırımları batırmış biri de olarak kaybetmek ve kazanmanın değerini iyi bilenlerdenim.

Kendi websitesi Dmoz'a alınmayınca ben Dmoz'a editör olduktan sonra kendi sitemin kaydolması bu forumda tanıştığım başka Dmoz editörü arkadaşımıza danışmaktan başka hiçbir girişimim olmadı. ... Tabi Dmoz'da bitti, onun hikayesi de başka bir ayrı. Benim öyle maddi kaygılarım da yok, o yüzden önyargıyı bu cümleden sonra kenara koyalım.

Her zaman yeni kardeşlerimiz foruma katıldı, yeni olmasına da vererek yardımcı olmaya da çalıştık. Çünkü biz de bir zamanlar yeniydik ve ciddi zaman ve paralar kaybettik. 3-5 değil kardeşlerim, iyi batırdık diyebilirim, oysa hayallerimiz büyüktü... Ama parayla ilgili değildi...

Ben wmaracı'na ayrı bağlı bir üyeyim, *** üyeliğim sonradan oldu ama inanın ki wmaracı'nda zaman geçirmekten zevk aldığım zamanları unutamam. Çok ama çok değerli arkadaşlarımız geldi geçti veya halen burada.

Ne anlatıyorsun sen diyorsunuz biliyorum, öyle içimden geçeni iki cümleye sığdırayım dedim :)

Şimdi bu yazıyı neden yazdığıma gelince, wmaracının erimesine üzüldüğümden diyebilirim.

Sevgili wmaracı kurucu ve yönetici arkadaşlarım,

Forumun seçiciciliğini giderek yitirdiğini, Kalitesiz yeni üye kabulünün yapıldığını ve bu kabulün foruma fayda sağlamak yerine aşağıya çektiğini belirtmek isterim. Unutmamak gerekirki, nitelik her zaman nicelikten önce gelir. Kısa vadeye değil uzun vadeye yatırım yapmak iyi olacaktır. Buna tedbir olarak referans sisteminin getirilmesini öneririm. Öyle her yoldan geçen hazır wordpress kurulumu yapan webmaster forumu olmaya yüz tutmasın.

Artık forumda kimin gerçekten uzman olup olmadığı konusunda bir fikrimiz olmaması, zayıf ve ukala üyelerin artması vb. sebeplerle, ticaret trafiğinin neredeyse sıfıra inmesi, üstelik ticaret ilanlarının ücrete bağlanması forumu giderek aşağıya ivmesini hızlandırıyor.

Bakınız arkadaşlarım üyelik geçmişimi inceleyiniz, bu trend başladığından beri sadece bronz veya normal kullanıcı tercih ediyorum. Çünkü benim burada artık saygım tükenmek üzere.

Eminimki bu konuda yalnız da değilim, benim gibi düşünen bir çok wmaracı kadim dostu halen online.

***'a üye iken (referanssız) ben wmaracı'nda çok daha iyi vakit geçirdiğimi ve ***'a nadiren baktığımı bilirim. E şimdi bakıyoruz, *** kazandı, neden biliyor musunuz, seçiciliği ile uzun vadeye yatırım yaptı. Wmaracı gerçekten çok ama çok iyi bir girişim, kurucusunu her zaman takdir etmişimdir lakin...

Artık maddi konuları bir yana bırakıp, wmaracı'nın yıllardır edindiği bu saygınlığı geri almasını dilerim. Bunun için;

1. Referans sistemi ***'da olduğundan,buna bir yenilik getirmek adına, yeni üye kabulünün en az 2 adet 3 yıl ve üzeri üyenin referansıyla yapılmasını
2. Ticaret ilanının normal üyeye limitli devredilmesini, (yukarı taşıma hakkı)
3. Referansı olmayanlar için, tecrübe ve web geçmişi aranmasını
4. Premium üyelik fiyatlarının arttırılmasını ( Eğer saygınlığımızı geri alırsak seve seve)
5. Kategori yöneticilerinin bu şekilde özenle seçilmeye devam edilmesini
6. Ve en önemlisi biz zaten tanındık mentalitesinden sıyrılıp yeni ve diri bir slogan belirlenmesi,
7. Buradaki önüne gelen SEO uzmanı üyelerden belgeli referansla ilan açabilmesi ve Wmaracının kendine has SEO optimize aracının ücretli veya ücretsiz kurulmasını (Semrush gibi)

tekliflerim olacak. Daha teklifim çok aslında lakin saygısızlık etmek istemem. Umarım iki kelamı bir araya getirip cümle kurabilmişimdir.

Daha iyi bir wmaracı olsun dileğimle...

İyi forumlar.