HTML ile CSS aynı anda gideceksin zaten biraz mecburi. Eğer ders videosu izliyorsan bilemem ama uygulamalı gideceksen HTML ve CSS aynı anda gideceksin. Çünkü HTML ile oluşturduğun iskeleti CSS ile şekillendireceksin.

Örnek HTML kodu


BU YAZIMIZ



Örnek CSS kodu


.yazi { padding: 5px 10px; color: #FF0000; }


CSS OLMADAN
BU YAZIMIZ

CSS KODUNDAN SONRA

BU YAZIMIZ

Gördüğün gibi html kodundaki "yazi" css kodunda kullanılmış. İlişkili yani. Burda ne yaptık. En basitinden html de "BU YAZIMIZ" diye bir yazı yazdık. CSS ile o yazının üstünü ve altını 5 pixel uzattık, sağını solunu 10 ar pixel uzattık, ve yazıyı kırmızı yaptık.

Eğer önce HTML yi bitirip sonra CSS ye geçerim dersen ilkokuldan beri öğretmeye çalıştıkları ingilizceyi nasıl öğrenemediysek sen de aynı şekilde ikisini de öğrenemezsin. Wordpress yükle bir siteye yap boz kurcala çöz ;)

Ek olarak şunu da belirteyim, eğer python C# android vesaire öğreneceksen profesyonel iş çıkarman zor olacaktır. Tek başına üst düzey güzel bir web sitesi ya da tema yapabilirsin ama bir Angry Birds oyunu veya Adobe yazılımı yazamazsın. Eğer bir yazılım şirketine girecek, iyi maaş alıcam diyorsan programlama öğren, freelancer takılırım, kendi işimi kurma hevesindeyim diyorsan web e yönelmeni tavsiye ederim.