Ripple Aralık ayı içerisinde birkaç kez güzel yükselişler yakalamayı başardı.

Bu yükselişlerden biri de XRP’nin Aralık ortalarında yaşadığı kesin artış oldu. Ripple’ın, tokenların kriptografik kitlenmesini tamamladığı haberiyle birlikte yatırımcılar bu habere tepki verdi ve Ripple 24 saatte %90’dan fazla büyüme göstererek 0.87 $ seviyelerine kadar ilerledi.

Bu yükselişten bir hafta sonra Ripple yine bir artış gördü. İstikrarlı ivmesi ve Asya’dan gelen yoğun ticaretle birlikte Ripple 1.24 $ seviyesine gelmişti.

XRP’nin fiyatı bu haftanın başlarında ise yine artış gösterdi. Tokyo merkezli olan SBI Ripple Asya ödeme kartlarında dağıtılmış ana defter teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini keşfetmek amacıyla bir konsorsiyum kurulduğunu duyurdu ve Ripple fiyatı 1.50 $ civarına yükseldi.

Yakın zamanda bazı analistler yatırımcıların kripto para sektöründeki önceliklerinin değişmeye başladığını ve Ripple’ın da bu değişikliklerden faydalandığını söyledi.

Forbes’a göre bir kripto para ticaretçisi olan Marius Rupsys başlangıçta kripto paraları destekleyen ve bu sektöre dahil olan kişilerin, kripto paraların merkezsiz yapıları dolayısıyla böyle yaptıklarını söyledi.

Sektöre kripto paraların merkezsiz yapısı nedeniyle giren yatırımcıların Ripple’ın merkezi yapısından hoşlanmadıklarını ve Ripple yerine diğer, merkezsiz, dijital paralara yöneldiklerini söyledi.

Ancak kripto para piyasasının boyutu bu sene adeta arşa çıktı. Sene başında neredeyse 17.7 milyar $ olan piyasa hacmi şuanda 600 milyar $ civarında.

Rupsys’e göre kripto para sektörüne giren yeni yatırımcılar, işin merkezsiz, anonim olması gibi konuları değil elde edecekleri kara odaklanıyorlar ve bu da Ripple’ın yeni yatırımcılardan oldukça ilgi görmesine yol açıyor.