berkaykrx adlı üyeden alıntı

Ülkemizde maalesef alın teri ile kazanılan para ev geçindirene, ailesine bakana yetmiyor. Ülkemizin zam oranlarına göre alınan asgari ücret hiç bir şey.

Hocam 2 köylü bir pazara gitmiş. İkiside pekmez satıyorlarmış. 1. köylü pekmeze su karıstırmış. Arkadaşı yaw ayıptır haramdır napıyorsun desede dinletememiş. 2. köylü saf temiz pekmezi satmaya calısıyor tabi. İkiside karsı karsıya tezgah açmışlar 1.köylü [yani su karıştıran] 2 saat içinde pekmezi satmış . 2. köylü 1. gram bile pekmez satamamış, derken bu 1 hafta aynı sekilde devam etmiş. 2. köylünün yanına bir yaşlı adam yaklaşmış olum demiş 1 haftadır seni takip ediyorum pekmez satamıyorsun. bu pekmeze su kat ki satasın. Çocuk demişki ne diyorsun amca yaşından utan ben haram yemem demiş. Yaşlı adam eline bir tas su alıp pekmezin icine atmış ve karıstırması ile cocuk napıyorsun be adam derken 1 saat icinde pekmez bitmiş. Cocuk şaşkın gözlerle amca demis bu nedir ya ben bir gram haram katmadım 1 gram pekmez satamadım. Su kattın HARAMDIR ! ama 1 saate sattın. Yaşlı adam gülümseyere dönüp demişki EY OGUL BU MİLLETE BU HELAL PEKMEZİ ALICAK PARA YOK !! HALA ANLAMADIN MI