Hocam bildiğin dillerde profesyonelleşirsen geleceğini o zaman garanti altına alırsın. 2 dil daha öğreneceksin. Daha sonra kendine ne diyeceksin ?
Php, html, css, bootstrap, phyton ve java gibi 6 alanda oldukça iyiyim. Ama hiçbirinde profesyonel değilim. İlerisi böyle görünüyor.
Önemli olan ya bir dilde uzmanlaşmak (her dalında) yada programlama dillerinin nasıl çalıştığını öğrenmek. En azından bir dilde tamamen uzmanlaşırsan diğer dilleri öğrenmen daha kolay olur. Hepsinde mantık aynı zaten. Yada diğer dediğim gibi öğrenmeyi öğrenmen gerekir. O zaman hangi dili öğreneyim meselesini kapatırsın. Birkaç haftada herhangi bir dilde baya iyi yazmaya başlarsın (mantığını kapmak lazım).
Birde programlama dillerinin mantığını öğrenmenin şöyle bir avantajı var.

Mesela sen Phyton öğrendin. Kurslara gittin, kitaplar okudun vs 2 senede ileri seviyeye getirdin kendini. E Phyton gözden düşerse ve insanlar Dylon diye yeni bir dile geçerse o zaman sen yine sıfırdan başlamak zorunda kalacaksın. Yine kitaplar, kurslar, videolar vs 1-1.5 sene harcayacaksın. Senin o harcadığın zaman süresince ise diğerleri çoktan o dilde senior seviyeye gelecekler.
Programlamanın o structure denilen kısmını öğrenmen daha mantıklı. Dilin girişi, çıkışı, işlenişi, makine dili, derleyiciler, yorumlayıcılar, doğrusal programlama, allen mantığı, fonksiyonlar, bağlamlar, döngüler vs...

Son olarak, bir dilin geleceğini kimse garanti altına alamaz. Şimdi bir dilde iş bulabilecek kadar uzmanlaşmak istenilse en az 2 sene harcamak gerekir. 2 sene zarfında da ne olacağı hiç belli olmaz. Google Phyton'u destekliyordu fakat Go dilini de açık kaynaklı sundu. Belki de Phyton desteğini çekecek ve Go ile C ortaklaşması öne çıkacak.
Ama şuan PHP dilinde yeterince para var. İş de bulunabiliyor. Uzmanlaşmak daha iyi.