permalink
Bir ürün ihtiyacım için dükkan dükkan gezmek zorunda kalmıştım. Bu ürünü bulabilmek için letgo sahibinden vb sistemler yetersiz kalıyor. Küçük işletmelerin, dükkanların sattığı ürünlerini ekleyerek ATRAMA MOTORU gibi müşterilerin kolayca bulmasını sağlayabileceğimiz bir proje fikri.

Detaylı bilgiyi şu konuda, web sitemde, facebook sayfamda bulabilirsiniz.
Sistemin tanıtımı için forumlara konu açmaya, adwords reklamı vermeye başladım. Bir tane dükkan uygulaması, bir tane de arama uygulaması playstore üzerinde yayınlanıyor.

Farklı konular açarak sistemi tanıtmaya çalıştım ama *** ve wmaracı forumlarında pek ilgi görmedi. İnsanlar "eee letgodan fakı ne" diye tepki gösteriyor.
Letgo ve sahibinden tüm gelişmiş özelliklerine rağmen birer parçalık -çoğunlukla ikinci el- ürün satış sitesi konumundalar. Ben ise dükkanların sürekli sattığı ürünlerin ARAMA MOTORU mantığıyla sergilenmesi ve kolayca bulunması fikri üzerine kurdum.

Arama uygulamasında aradığımız ürünü, kendimize olan uzaklığına göre buluyoruz. Arama sonuçları uzaklığa göre listeleniyor. Bu sayede dükkan dükkan gezmek yerine EN YAKIN nerede olduğunu bulabileceğiz.

Sistem daha da geliştirilebilir. Bu projeye inanan, başarılı olabileceğini düşünen kişilerle ortaklık kurmak istiyorum. Konuyu özellikle bu kısma açtım. Sebebi, php ve andorid geliştirici arkadaşlar yazılımları geliştirebilir.