MertUslu adlı üyeden alıntı

Tamam.



hocam böyle düzgün bir yorumla geldiğiniz için teşekkür ediyorum. anlayışla karşılamanız ve mantıklı yaklaşmanız beni mutlu etti, teşekkür ederim :)





haklısınız, evlilik ile ilişki ayrı şeyler fakat sevgi saygı iş bağından ziyade evliliğin bir de öyle bir boyutu olduğu göz ardı edilmemeli, sonuçta anne babanız da sevgili, saygılı ve hayatı paylaşan insanlar olabilir lakin ilişki boyutu olmasa siz de olmazdınız. Hayat da böyledir. Belli kurallar üzerine kuruludur, insanlara bir yerden sonra zarar vermesi muhtemel şeyler engellenmelidir.

Bakın hangi açıdan bakarsanız bakın evlilik gün geçtikçe gereksiz görülmeye başlanıyor, cidden açık olalım bu konuda, 25 yaş ortalama evlilik yaşı olarak bekletiliyor. 18 yaşında bakın ilişki demiyorum, genel olarak kadınlardan hoşlanmaya onları dost ve eş olarak görebilme kapasitesine ulaşma yaşı olarak görelim. 25 yaşına kadar 7 sene bu insan neler yaşıyor, bu eksiği nasıl kapatıyor, tabi ki de sevgili yada ne bileyim flört gibi şeylerle, sonra ne oluyor, hüzünlü müzikler, ayrılık acıları, kimi zaman intihar yada zina ile sonuçlanmış kararmış hayatlar, böyle olması iyi mi olur?

Zina ile sonuclanmis kararmis hayatlar, yalnizda dogu kokenli medeniyetlerde, bir onceki mesajinizda yazmis oldugunuz gibi sizin zihniyetli insanlar tarafindan "namussuz" damgasi yiyen "kadinlar" tarafindan yasaniyor. Belki de sorun 18 yasinda cinsel iliski degil, 18 yasinda iliskiye giren insanlara "namussuz" diyen beyinlerin bir tezahurudur.

Haddini asanin agzina terlikle vurulmazsa, bu kafa yapisi degismezse, ne yazik ki kadinlarin toplum baskisindan hayatlarinin kararmasi isten bile degil.

Yani, sizin argumanin elle tutulur bir tarafi yok kisaca