Biliyoruz ki her borsa'da BTC ve diğer coinlerin fiyatları çok değişken.
04.01.2018 / 18.00
Paribu BTC : 57.500 TL
Binance BTC : 14.500 $ buda 54.640 TL

Yani arada yaklaşık 3.000 TL fark var. Sizler al sat yaparken bu farkı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mesela Binanceden 1 BTC alıp Paribuya aktarsam 3000 lira anlık kardayım. Şimdi avrupadan BTC almak mümkün değil felan diyebilirsiniz ama oradan biri parayı verir alır ben buradan çekerim. Bir miktar komisyon olur sadece.

Yada tersi bir durum için düşünürsek araştırdığım kadarıyla Türkiyeden Binance veya başka bir borsaya TL gönderilmiyormuş bunun için Paribu veya başka bir Türk borsasına para yatırıp BTC alınıyormuş bunu yabancı borsaya gönderip altcoin alabiliyormusuz. Diyelim ki ben 1 BTC aldım yabancı borsaya gönderdim 3bin zarardayım + komisyon ücretleri var. Ben bu parayı geri almak istersem tekrar Türk borsasına çekmem gerek diyelim ki paribuya 1 BTC yi geri aktardım. Anlık kur değişmemis olsun sadece zararım komisyonlar mı olur yoksa adamlar bana satışım 57.500 TL bozarken 56.000 'da bozuyorum der mi ? Biliyoruz ki Dolar Euro gibi para birimlerinde alış satış kurları arasında fark var.

Kusura bakmayın araştırma yaptım ama herkes çok yeni ve herkes her duyduğunu yazdığı için net bir cevap alamadım. Sorularımı cevaplarken eğer varsa kaynakta gösterirseniz çok memnun olurum.