-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Merhaba. Son zamanlarda kafama takılan bir nokta var. Ben genelde niche siteler üzerinde çalışıyorum. Konum ile ilgili tüm long tail kelimeleri bularak hepsi için makale hazırlıyorum veya bazı makalelerde 2-3 kelime üzerinden çalışıyorum.
Makalelerimde etiket kullanmama gerek var mı? Çünkü neredeyse tüm aranabilecek konularda makale yazmıs oluyorum ve etiket araması ile gelen kullanıcılar genelde hemen çıkma oranımı arttırıyor.
Sizin bu konuda olan görüşünüzü merak ediyorum niche siteler için etiket kullanılmalı mı kullanılmamalı mı?
(Direk etiketleri ve kategorileri indeks kapalı)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Stores çok güzel bir noktaya değindiniz öncelikle çok teşekkür ediyorum bu soru için. Bu tür sitelerde etiket kullanımına gerek yoktur fakat iç link yapısını çok iyi yapmanız gerekir. Çünkü anlamlı iç linkleme ile birlikte hem kullanıcıyı sitede daha fazla tutabilirsiniz hemde paylaşım yapmaya teşvik etme şansınız artar. Özellikle yabancı bir niche ise kesinlikle paylaşma butonları olsun yazım sonunda paylaş destek ol tarzı söylemlerle bitirmek çok faydalı oluyor.
Bipixel
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Stores rica ederim. Başka sorunuz olursa yazarsanız buradan yardımcı olurum. İyi geceler dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
BipixelŞimdi bir site düşünün bu sitenin ana anahtar kelimesi X olsun.Site X anahtar kelimesinde ilk 500 sıralama sonucunda gözükmüyor.Search Console üzerinden Fetch as Google Crawler ile Google botu çağırıldığında 9.sayfada X anahtar kelimesinde yer alıyor.Ancak bir kaç gün sonra bu sonuç da sıralamadan kayboluyor.11.600 Google Indexine sahibim ve site 8 aylık bir site.E-Ticaret sitesi olduğunu da söyleyebilirim.Başta bahsetmiş olduğum sıralama sonuçlarına gayet anlamsız siteler olmasına karşın sıralamada bir türlü yükseliş gösteremiyorum.Site yapısını incelemek isterseniz özel mesaj yolu ile size bilgileri iletebilirim belki bana ışık tutacak bilgiler verirsiniz :) Şimdiden çok teşekkür ederim.
Fizello - Inspired by Colors
Bipixel
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Blacksheep adlı üyeden alıntı
Bipixel
Şimdi bir site düşünün bu sitenin ana anahtar kelimesi X olsun.Site X anahtar kelimesinde ilk 500 sıralama sonucunda gözükmüyor.Search Console üzerinden Fetch as Google Crawler ile Google botu çağırıldığında 9.sayfada X anahtar kelimesinde yer alıyor.Ancak bir kaç gün sonra bu sonuç da sıralamadan kayboluyor.11.600 Google Indexine sahibim ve site 8 aylık bir site.E-Ticaret sitesi olduğunu da söyleyebilirim.Başta bahsetmiş olduğum sıralama sonuçlarına gayet anlamsız siteler olmasına karşın sıralamada bir türlü yükseliş gösteremiyorum.Site yapısını incelemek isterseniz özel mesaj yolu ile size bilgileri iletebilirim belki bana ışık tutacak bilgiler verirsiniz :) Şimdiden çok teşekkür ederim.
Öncelikle bu son derece normal. Çünkü farklı lokasyonlarda farklı web sayfaları gözükebilir. Sizin yapacağınız ilk şey çıkmasını istediğiniz o sayfayı baştan sona optimize etmek ve gerekli yerlerden iç link göndermek. Ardından tekrar indexletip gözlemlemek. Birde facebook kampanyası oluşturup kullanıcıyı gezmesi için yönlendirirseniz o sayfanın birden yükseldiğini göreceksiniz rekabet seviyesine de bağlı olarak tabii.
Rica ederim iyi geceler dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bipixel Cevabınız için çok teşekkür ederim Facebook Kampanyasını deneyip durumu gözlemliyeceğim. :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Applelobi yazın çıkar hocam site. Etiketlerinde trafik aldığı oluyor elbette. O zaman yazı ve etiket olması en mantıklısı AMP için değil mi?
Hocam bu arada 1 aydır applelobi.com web sitem üzerinden içerik giriyorum. Sorunum Google'da "apple lobi" kelimesini yazınca web sitemin anasayfası ilk sıralarda değilde 2-3. sıralarda görünüyor. Sebebi ise App Store'de Lobi isimli bir uygulamanın olması. Sitenin seo ayarlarını yaptırdım. Alan adında değişikliğe mi gitmeliyim? Yeni site olsada herşey özgün ve iyi bir emek harcadım. Yoksa bu sorunun üstesinden gelebilirmiyim? Bir kaç Backlink ile çözülür mü? Yani Apple lobi kelimesine ana sayfanın linkini vermek ile? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.