2018 Google Panda Algoritması Güncellemesi ; 2018 Yılının Gelmesi İle Birlikte Google Panda Algoritmasını Güncelledi.

Yeni güncellemenin ayak sesleri 2017 yılının son ayında kendini göstermeye başlamıştı. Birçok site bu güncellemeden etkilenip google listedeki yerlerinden olmuşlar hitler azalmaya başlamış bir sorun olduğu güncelleme geldiği yavaş yavaş su yüzüne çıkmıştı. Tabi türk webmasterları bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda olduğundan kendi sitelerine sıra gelmediğinden belkide sessizliklerini koruyup her zaman ki gibi bekle gör modeline geçtiler.



Lakin kazın ayağı bu sefer göründüğü gibi değil bu güncelleme çok can yakacağa benziyor ve ortalıkta hiçbir resmi açıklama da yok herkes birbirine bakmakta :) .. Yine google liste kıyımlarından birisimi geliyor sorusu sorulmakta.

Şimdi sizi nacizhane bilgilendirelim*Google'ın 2018 Panda güncellemesi düşük kaliteli içeriği, sayfaları ve siteleri hedef aldı. Tehlikeli ve sahte bağlantı kurma uygulamalarına odaklanan Penguin'in aksine Panda, sayfa içeriğini, site navigasyonu ve Google'ın kendi arama sonuçlarını olumsuz etkileyen çok çeşitli faktörleri hedef almakta. Düşük kalitedeki siteler malesef bu güncellemeden dolayı baya bir zarar görecek :( peki neye göre site düşük kaliteli gelin biraz açıklayalım bu olayı ;

- Aldatıcı içerik
- Kelime bazlı kalitesiz makale oluşturma
- Aynı kelimelerle oluşturulmuş backlink ağı
- Site içi ulaşılamayan sayfalar yani kırık linkler
- Botlar yada yazılımlar tarafından üretilen düşük kaliteli içerikler
- Optimize edilmemiş , imla kurallarına uymayan sayfalar

Sitenizde varsa sizinde bu güncellemede ceza almanız olası bizden uyarması. Şimdiye kadar anlattıklarımız kısaca özetleyelim ; Google bize şunu söylüyor .. Sitelerinizde kaliteli özgün imla kurallarına uyulmuş optimizesi yapılmış makaleler, konular, sayfalar bulundur. Siteni devamlı kontrol et kırık link bulundurma siteni güncel tutmaya çalış. Gereksiz link alımından site dışı linklemeden kaçının spam sitelerden backlink asla almayın az ama kaliteli backlink herzaman iş görür..

Kim ne derse desin özgün kaliteli sağlam altyapılı kelime sayısı kısıtlanmamış içerik sitenin kaliteli olmasını sağlar..

Umarım bu yazı size birazda olsa 2018 google panda güncellemesi ile ilgili fikir vermiştir.. Yorumlarınızı bekliyoruz..

KAYNAK


2018 bizi baya zorlayacak gibi..