Merhabalar,
İlerleyen günlerderde oyunlarda e-pin satışı yapan site almayı düşünüyorum. Oyun sektörüne daha önce hiç girmemiş biri olarak baştan aşağıya açıkçası hiç bir şey bilmiyorum :)
Öncelikle böyle bir site alırken nelere dikkat etmeliyiz?
1- Tamamen otomasyon olmasına mı?
2- Hangi firmalardan bayilik aldığına mı?
3- Sizce aylık kaç bin getiren bir sitenin altını almamalıyım? Sitenin değer hesaplamasını yaparken sektöre ait dikkat etmem gereken konular nelerdir?
4- Otoriterliği tabi ki önemli bu detaya hiç girmeyeceğim ama konuyla alakalı hayır tabi ki giremezsin çünkü önünde dev rakipler var gibi tepkilere de tabi ki açığım ama belirtmeden geçemeyeceğim, bu sektörde yer almadıysanız böyle bir yorumda da bulunmayın lütfen.
5- Böyle bir sitenin gelişimi adına en etkili yollar sizce nelerdir? Satışını yaptığımız oyunların youtube gibi platformlardan en çok takip edilen kullanıcılarına ulaşıp onlara mı reklam yaptırmalıyız veya diğer olası yöntemler nelerdir?
Tamamen amatör olarak araştırma yapıyorum, cevaplarınız bilgileriniz ve yönlendirmeleriniz sayesinde yeni sorularım olacaktır, konu ile alaklı bilgisi olan, sektöre girmiş arkadaşların sorularım haricinde verecekleri her türlü bilgiye sonuna kadar açığım. İlk etapta 30 ile 50 bin TL arasında bir rakam ayırmayı düşünüyorum ve uzun vadede(1-2 yıl gibi) elde edilen gelirlerin tamamını yine sitenin gelişimi(reklam, tanıtım) için harcamayı düşünüyorum. Son olarak 30-50 bin TL bütçe ile bu sektörde ne kadar geliri olan bir site sahibi olabilirim?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Saygılarımla,