lostyazilim
tr.link

Exclusive Creatives olarak SEO sorularınızı cevaplıyoruz (ücretsiz)

223 Mesajlar 28.782 Okunma
lstbozum
tr.link

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
ademkanidagli google sumbit url den indexletebilirsiniz hocam.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
wmaraci
reklam

eesenxx eesenxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Oyun.game
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 36 / 32
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar, long tail keyword'lere nasıl erişebiliriz. Yani "kadın dergisi" için long tail keywordler nelerdir. Bu birinci sorum.

İkinci sorum şu: Rekabet alanı düşük kelimelere nasıl ulaşabilirim. Bunları kullanmamın avantajı nedir. Google adwords üzerinden denedim fakat açılan ekranı pek anlamadım. görseli ile birlikte bir açıklama girer misiniz.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Avi Avi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mekanik
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 122
  • Beğeniler 62 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
valla aklımdakini sormassam çatlarım :D

hocam sitemiz yeni. seo ayarları ve diğer işlemler yapılıyor. üstadım sorum şu.

sitemde tek makale yok. ama sözlük sitenin birinde tam benlik makale var. bu makalenin yayınlama tarihi yok. yani wpde hani yayınlama tarihi filan vardır ya . işde bu dediğimde yok.
şimdi ben bu makaleyi alsam belki biraz düzenlerim. makaleyi aldıkdan sonra no-index yapıp
facede reklam yoluyla bu makalyi ukutursam, okunma ve gösterim bazında sözlükdeki sayfayı gecsem. yinede copy içerikmi olur bu. eğerkki olursa benmi kopyalamıs olurum yoksa sözlükmü. vereceğiniz cevap projemin ilersisi için ışık olucak. hayırlı akşamlar.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bir Seni Bilirim,Birde İsmin Gecince Sızlayan Kalbimi..!!

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)

eesenxx adlı üyeden alıntı

Merhabalar, long tail keyword'lere nasıl erişebiliriz. Yani "kadın dergisi" için long tail keywordler nelerdir. Bu birinci sorum.

İkinci sorum şu: Rekabet alanı düşük kelimelere nasıl ulaşabilirim. Bunları kullanmamın avantajı nedir. Google adwords üzerinden denedim fakat açılan ekranı pek anlamadım. görseli ile birlikte bir açıklama girer misiniz.

Ahrefs

https://keywordtool.io/
https://ubersuggest.io/

buralardan bakabilirsiniz.

Avi adlı üyeden alıntı

valla aklımdakini sormassam çatlarım :D

hocam sitemiz yeni. seo ayarları ve diğer işlemler yapılıyor. üstadım sorum şu.

sitemde tek makale yok. ama sözlük sitenin birinde tam benlik makale var. bu makalenin yayınlama tarihi yok. yani wpde hani yayınlama tarihi filan vardır ya . işde bu dediğimde yok.
şimdi ben bu makaleyi alsam belki biraz düzenlerim. makaleyi aldıkdan sonra no-index yapıp
facede reklam yoluyla bu makalyi ukutursam, okunma ve gösterim bazında sözlükdeki sayfayı gecsem. yinede copy içerikmi olur bu. eğerkki olursa benmi kopyalamıs olurum yoksa sözlükmü. vereceğiniz cevap projemin ilersisi için ışık olucak. hayırlı akşamlar.

Geçip geçmemesi bir şey ifade etmez ki. Eğer index almayacaksa zaten copy olmuyor çünkü index almıyor. O şekilde yapabilirsiniz. İlerisi için bir şey ifade etmez ama. Arama motorlarında bakıldığında sonuç çıkmayacağı için.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
wmaraci
wmaraci

Avi Avi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mekanik
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 122
  • Beğeniler 62 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
söyle sorim. bir içeriğin kopya içerik olduğunu nasıl anlar botlar.

örnek: a sitesi falanca zamanda bi makale yayınlamış,ve bunu botlar indexlemiş (buraya kadar tamam)

b siteside sözkonusu makaleyi almış sitesinde yayınlamış. şimdi botlar a sitesinde bunu daha önce alıp indexlediği için, b sitesindeki aynı makalenin kopya olduğunu anlıyor. (buraya kadarda tamam)

b sitesinin bunu kopyalıkdan cıkarması için ne yapması lazım. (spin harici)

hani bir terim var haber siteleri için dolaşan.

''işde falanca site aynı haberi yayınlıyor ama benden üstte cıkıyor. ben kopya durumuna düşüyorum'' diye.

benimde kafama takılan sey burda oluştu zaten .

a sitesinden aldığı makaleyi,b sitesi ne yapmalıki kopya olmasın. umarım anlatabilmişimdir.
Bipixel eesenxx

kişi bu mesajı beğendi.

Bir Seni Bilirim,Birde İsmin Gecince Sızlayan Kalbimi..!!

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Olay aslında tamamen otoriter ve farklılık olayıdır. Olayı şöyle örnek vereyim.

mesela sizin siteniz a.com olsun bizim içeriğimizi alanda hurriyet.com olsun. Şimdi ilk sizin sitede index aldı daha sonrasında hurriyet.com geldi bizim makalemizi kopyaladı. Tak 1.sırada biz değil hurriyet.com çıkar. Neden ? Çünkü otoriter ve marka değeri bizden daha büyük. Arama motorları onu daha doğru bir kaynak olarak alır.

Kopya olmasını istemiyorsanız Rewrite edeceksiniz makaleyi yada o makaleden yeni bir makale türeteceksiniz. Veyahut kaynak linki vereceksiniz.
Avi

kişi bu mesajı beğendi.

eesenxx eesenxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Oyun.game
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 36 / 32
  • Ticaret 1, (%100)
merak etmekteyim cevabını
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
Merhaba. Bir soru sormak istiyorum tekrardan.

Sitemde bir makale yayınladım. Sektörüm niche olduğu için benim dışımda 2 site daha var sadece. Bu sitelerden bir tanesi de aktif değil ve içerisine 2 makale atılıp devamı getirilmemiş. Yani rekabet halinde olduğum tekbir site var.

Sitenin domain yası 4. Benim sitem daha 1 yaşına gelmedi fakat şuan alt sayfaların çoğunda öne geçtim. Rakibin backlink kalitesini geçtiğim zaman tüm alanlarda geçmiş olacak mıyım yoksa yine de bu domain yaşından dolayı araya daha da fark atmam gerekiyor mu?

Bir de bu rakip site benim bir makalemi aynen alıp kopyalamış. Yazıda benim altımda yer aldığı için dmca vs uğraşmadım. Sebebi ise bir site sizin içeriğinizi aynen yayınlarsa kaynak göstermese bile bu sizin sitenize backlink etkisi gösterir şeklinde bir yazı okumuştum. Bu durum doğru mudur? Yani rakip sitemin benden makaleyi aynen çalması bana bir fayda sağlar mı? DMCA ya şikayet etsem yazının indeksinin kaldırılması dışında başka bir yaptırımları olacak mıdır?

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)

merak etmekteyim cevabını

aynı şekilde ahrefsten toplayabilirsiniz hocam. Ahrefs trial alın. Ardından kelimenizi

https://ahrefs.com/keywords-explorer bu kısımdan yazarsanız size aranmalarını ve long tail kelimelerin hepsini çıkartır.

Stores adlı üyeden alıntı

Merhaba. Bir soru sormak istiyorum tekrardan.

Sitemde bir makale yayınladım. Sektörüm niche olduğu için benim dışımda 2 site daha var sadece. Bu sitelerden bir tanesi de aktif değil ve içerisine 2 makale atılıp devamı getirilmemiş. Yani rekabet halinde olduğum tekbir site var.

Sitenin domain yası 4. Benim sitem daha 1 yaşına gelmedi fakat şuan alt sayfaların çoğunda öne geçtim. Rakibin backlink kalitesini geçtiğim zaman tüm alanlarda geçmiş olacak mıyım yoksa yine de bu domain yaşından dolayı araya daha da fark atmam gerekiyor mu?

Bir de bu rakip site benim bir makalemi aynen alıp kopyalamış. Yazıda benim altımda yer aldığı için dmca vs uğraşmadım. Sebebi ise bir site sizin içeriğinizi aynen yayınlarsa kaynak göstermese bile bu sizin sitenize backlink etkisi gösterir şeklinde bir yazı okumuştum. Bu durum doğru mudur? Yani rakip sitemin benden makaleyi aynen çalması bana bir fayda sağlar mı? DMCA ya şikayet etsem yazının indeksinin kaldırılması dışında başka bir yaptırımları olacak mıdır?

Sizin sitenizde dmca varsa direkt olarak sildirebilirsiniz. Backlink olarak bakmayın sayfa kalitesi ve kullanıcı tatmin etme olarak bakarsanız daha mantıklı olur. Size tavsiyem içeriklerinizi yabancı platformlarda paylaşmanızdır.

adem15 adem15 WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Ögg
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 22
  • Beğeniler 12 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam elinize sağlık sayenizde bir çok bilgi edindik. Benim de bir kaç sorum olucak.
1) bir siteye backlink çalışması site açıldıktan ne kadar zaman sonra yapılmalı veya ne kadar içerik girişi yapıldıktan sonra da diyebiliriz.
2) tumblr bloglarına karşı tutumunuz nedir bu kanaldan yapılan çalışma siteyi nasıl etkiler.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al