lostyazilim
tr.link

Google Durduk Yere İndexleri Neden Sildi?

3 Mesajlar 795 Okunma
lstbozum
tr.link

mtnakn mtnakn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, daha sabaha doğru saat 4 gibi sitenin indexlerinde hiçbir sorun yokken ve 30 saniye gibi bir süreden daha az bir sürede index alan blogumun indexlerini bugün sabah kontrol ederken silinmiş olduğunu gördüm.

Google Web Araçlarından kontrol ettiğimde sitemin mülkünde sitede sağlık sorunları olduğunu ve sitenin bazı sayfalarının kaldırıldığı uyarısı vardı. kaldırılan sayfa ise anasayfanın kendisiydi.

Dün site üzerinde yaptığım birkaç işlemi sizlere anlatayım belki çözüm için fikir verirsiniz;

İlk olarak sitemin 150 küüsür kadar 404 veren sayfalarını txt formatında bir dosyada toplayıp url kaldır kısmından kaldırma isteğinde bulundum, ikincisi ise yandexe üye olup mülk doğrulaması yaptım ve ana dizine googlede olduğu gibi atmamı istediği dosyayı attım. Ondan sonra bloga bir yazı daha yazdım buraya kadar hiçbir sorun yok sitem yine 20-30 saniye içinde indexini almaya devam ediyordu.

sitemin anasayfasını Google Gibi Getir kısmından yeniden ekleyince sağlık sarunları var uyarısı gitti fakat şöyle birr sorun var sitem hiçbir şekilde index almıyor. Google gibi getir yapsam bile fayda etmiyor!!

Bunun nedeni nedir, nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

wmaraci
reklam

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
404 sayfalarınızın Google'dan kaldırılması yerine 301 ile anasayfaya yönlenmesi daha sağlıklı bir işlem olacak gibi düşündüm. Geçtiğimiz sene 2.000'den fazla 404 hatası olan bir internet sitesi için tüm hataları anasayfaya yönlendirme işlemi yapmıştım.

Şuanda Google'dan kaldırdığınız 404 sayfalarını bir inceleyin. Bu sayfaların herhangi bir 301 yönlenmesi var mı, onlara bir bakın diye tavsiye ederim.

mtnakn mtnakn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

404 sayfalarınızın Google'dan kaldırılması yerine 301 ile anasayfaya yönlenmesi daha sağlıklı bir işlem olacak gibi düşündüm. Geçtiğimiz sene 2.000'den fazla 404 hatası olan bir internet sitesi için tüm hataları anasayfaya yönlendirme işlemi yapmıştım.

Şuanda Google'dan kaldırdığınız 404 sayfalarını bir inceleyin. Bu sayfaların herhangi bir 301 yönlenmesi var mı, onlara bir bakın diye tavsiye ederim.

Herhangi bi 404 hatalı sayfanın anasayfaya 301 Yönlerndirmesi olunca anasayfayı mı silmiş oluyor? Eğer öyleyse kaldırdığım linkleri tekrardan ekleyeyim

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al