Melliqe
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
magento ve opencart ile ilgili yazılmış çok güzel blog yazıları var. onları okumanızı tavsiye ederim. panel kullanım örnekleri verenleri özellikle. işinize yarayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
G** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Melliqe Merhaba; o bahsettiğiniz makalelere baktım, genelde magentonun zorluğundan bahsediyorlar fakat bu hala böylemi bilmiyorum. O yüzden güncel bir bilgi istedim. Zorluk seviyesi çok fazla olmadığı sürece altından kalkarım gibi çünkü zaten kendim mobil & masaüstü yazılımcısıyım. Web ile ilgili sadece hazır sistemleri ve ufak tefek kodları biliyorum. Kalkabileceğimi düşünüyorum bu yüzden. Teşekkür ederim.
www.gokhanplt.com
ForumBu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
C** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben Opencart diyorum. Bana nedense daha uygun geliyor.
Snews
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo Uzmani
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam magento prof bir yazilimdir bu yazilim icin modul kurmak zor degil ama modulleri pahali ve entegre edimi biraz zordur kodlarla en ufak bi hata error hatasi alabilirsiniz opencart basit yazilim ve herseyi edebilirsiniz magento icin sizin icin erkendir opencart ile baslayin siteniz firmaniz buyudugunde magento gecmenizi onenirim hocam
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Magento yazılımı ile paylaşımlı hostingde verim alamazsınız. Verim alsanız bile zamanla optimizasyon sorunları ile uğraşırsınız. Çünkü illa ki sunucuda barındırmak zorundasınız.
Açıkçası Magento masraflı bir yazılımdır.
Burada paylaşımlı hosting ile sunucuyu sadece masraf açısından değil, yönetim açısından da kıyaslıyorum aslında. Sunucu yönetimi tecrübe gerektirir. Direkt Apache üzerinde zaten verim alamazsınız. Ya Nginx+Varnish ya da Litespeed kurmak zorundasınız. Bilginiz var ise Nginx+Varnish kurarsınız, ama bir süre sonra optimize ayarları ile boğuşursunuz. Litespeed ise aylık ortalama 50 Lira ek masraf demektir. Magento için yüksek cpu gerektiren bir sunucu almak zorundasınız mesela. Tema ve modüller pahalıdır Opencart yazılımına göre.
Opencart masrafı ise ne olursa olsun, hızlı index alan seo dostu bir yazılımdır. Binlerce ürünü paylaşımlı hostingde rahatlıkla barındırabilirsiniz, ihtiyaç halinde daha sonra çok yüksek özellik istemeyen bir sunucuya geçebilirsiniz. Eğer binlerce değil de yüzlerce ürün satışı yapacaksanız zaten sunucu ihtiyacınız olmaz.
Sadece hızlı index alması ve seo dostu olması nedeni ile Opencart ücretli bir yazılım olsa idi yine tavsiye ederdim.
Kolay gelsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Megento sıkıntı, açıkları bitmez optimize ister hostinge kurarsın satışı yapılan mal arttığında sql sorguları yavaşlamaya neden olur ortalık kasılmadan ölür gider.
Opencart en sıkıntısızıdır. Ortalıkta trilyon tane ücretli ücretsiz entegrasyon bulunuyor. Hostingde sıkıntı çıkartmaz
Opencart bu işin en iyisidir :) güvenlik vb derdinde pek olmaz
2 kişi bu mesajı beğendi.