Magento yazılımı ile paylaşımlı hostingde verim alamazsınız. Verim alsanız bile zamanla optimizasyon sorunları ile uğraşırsınız. Çünkü illa ki sunucuda barındırmak zorundasınız.

Açıkçası Magento masraflı bir yazılımdır.

Burada paylaşımlı hosting ile sunucuyu sadece masraf açısından değil, yönetim açısından da kıyaslıyorum aslında. Sunucu yönetimi tecrübe gerektirir. Direkt Apache üzerinde zaten verim alamazsınız. Ya Nginx+Varnish ya da Litespeed kurmak zorundasınız. Bilginiz var ise Nginx+Varnish kurarsınız, ama bir süre sonra optimize ayarları ile boğuşursunuz. Litespeed ise aylık ortalama 50 Lira ek masraf demektir. Magento için yüksek cpu gerektiren bir sunucu almak zorundasınız mesela. Tema ve modüller pahalıdır Opencart yazılımına göre.

Opencart masrafı ise ne olursa olsun, hızlı index alan seo dostu bir yazılımdır. Binlerce ürünü paylaşımlı hostingde rahatlıkla barındırabilirsiniz, ihtiyaç halinde daha sonra çok yüksek özellik istemeyen bir sunucuya geçebilirsiniz. Eğer binlerce değil de yüzlerce ürün satışı yapacaksanız zaten sunucu ihtiyacınız olmaz.

Sadece hızlı index alması ve seo dostu olması nedeni ile Opencart ücretli bir yazılım olsa idi yine tavsiye ederdim.

Kolay gelsin.