Finans piyasalarının tonton milyarder dedesi olan ve yatırımcıların birçoğunun itibar ettiği Warren Buffett, kripto para yorumu ile gündeme geldi. İşte detaylar;



Özellikle yeni yatırımcılar tarafından can kulağıyla dinlenen Warren Buffett, kripto paralarla ilgili bir yorum daha yaparak gündeme geldi. ABD’li milyarder ve yatırımcı Buffett, kripto paraların sonunun hiç de iyi olmayacağına inandığını söyledi. 87 yaşındaki Buffett, CNBC televizyon kanalında katıldığı programda yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri yeniden çekmiş oldu.

Buffett, “kripto paralar hakkında genel olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bunlar kötü şekilde sonuçlanacak,” ifadesini kullandı.

Bunun nasıl ve ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili bilgisi olmadığını da söyleyen Buffett, 2017 – Kasım ayında da bir değerlendirme yapmıştı. O zaman ise bitcoinin değer üreten bir varlık olmadığını dile getirmiş ve ‘şaka’ ifadesini kullanmıştı. Kripto para piyasası için de balon benzetmesi yapmıştı.

Aralık ayında işleme giren bitcoin vadelilerinde satın alma yapmadığını da belirten Buffett, ne uzun ne de kısa pozisyon almadığını da açıkladı.

Son günlerde bitcoin ve diğer kripto paralar ise Buffett’in sözlerini destekler nitelikte hareket ediyorlar. Güney Kore’nin kripto para borsalarının kapatılması için bir kanun hazırlayacağı haberleri bitcoinin adeta çakılmasına neden oldu.

Haberlerin yayılmasıyla birlikte % 12 oranında düşen bitcoin, 12 bin dolar sınırına kadar geriledi.



Bu düşüşle birlikte geçen ay geldiği yüksek seviyeden düşüşünü % 30’un üzerine taşımış oldu. Bitcoindeki düşüşle birlikte ethereum ve Ripple’da da düşüşler gözlendi.

Canlı Bitcoin Fiyatı ve Grafiği için Tıklayın!



SBS TV’nin internet sitesinde yer alan habere göre Güney Kore Adalet Bakanlığı, diğer bakanlıklarla birlikte borsalarda kripto para işlemlerini yasaklamak için bir kanun üzerinde çalışacaklar.

İsimlerini açıklamayan hükümet yetkililerine dayandırılan habere göre kısa süre içerisinde bu konu tartışılacak ve bir sonuca varılacak. Daha önce de Hükümet Politika Koordinasyon Ofisi‘nin 28 Aralık tarihli açıklamasında, Adalet Bakanlığı’nın kripto para borsalarının kapatılmasını kapsayabilecek çeşitli tedbirlerinden bahsedilmişti.

KAYNAK: https://paratic.com/