Üniversite tarih öğrencisi olarak düşüncelerimi belirtiyorum. Kayak yönünden ve özgünlük yönünden sıkıntı çekmezsin. Akademik araştırmaları ve makaleleri de eklersen çok güzel hitler çekebilirsin. Kaynak yönünden sıkıntın olmaz. Zira benim evde şu anda bir bavul dolusu not var. Hep vize final konuları. Bunları nete geçirdin mi tamamdır. Site linki de eklemene gerek yok. Araştırmacının adını soy adını yazdın mı sıkıntı olmuyor zaten.

Ayrıca tek tarih olarak bakma. Tarihin bir çok yardımcı dalı var. Simge bilimi, nümizmatik (para bilimi), arkeoloji vb. Tabi iyi bir site gezinme, arşivleme ve bu kadar kaynağın ziyaretcilerin sıkıntı çekmeden ulaşabilmesi için iyi bir index oluşturman lazım.

Adsense'yi düşünme, tek reklam kaynağı o değil. Bir araştırmacı gelir yada bir akademisyen sana reklam verebilir. Tabi bir çok kurumda gelebilir. Ayrıca Türkiye vakıflar birliği arşivi, Osmanlı arşivi vb. gibi devletin dijital ortama aktardığı eski belgeler var. Onları da eski osmanlıca metinleri filan kullanabilirsin. Osmanlıca bilen bir tarih öğrencisi ile anlaşırsan metnin çevirisini de ekletirsin.