Shydox adlı üyeden alıntı

PHPacemisi belki haklısın. Ama benim amacım milyonlarca hit almak. Bir zaman sonra günlük 100-200k kadar tekil hit almak.


Bir hesap yapalım o zaman.
Günde 200.000 kişi veya daha fazlasını kaldırmak için aylık yaklaşık 2.000 TL sunucu, bakım, yedekleme, güvenlik vs masrafı yapacaksın.

Günde 150.000 kişi girse sitene. Tıklama oranları %1.3 olsa. Ortalama TBM'nde tahmini 0.08 TL civarı olur. Günde 1950 tıklama yapar. O da günlük 156 TL, aylık 4680 TL eder. Net gelirin de 3.000 TL civarı olur. Bu hesabı kolay kolay geçemezsin. Çünkü kim kimdir sorusuyla gelen ziyaretçinin ilgisini çekecek reklam döndürebilmen neredeyse imkansız. Sadece ilgi alanına dönük reklamlar çıkar onlar da çok çok az veriyor.

Aynı hiti oyun sitesine alsan; çocuklar hiç düşünmeden her reklama tıklar. Yeter ki oyuncak vs reklamı olsun.
Aynı hiti yemek sitesine alsan; ev hanımları tabak tencere reklamlarına, mutfak reklamlarına bolca tıklar.
Aynı hiti sağlık sitesine alsan; yine ev hanımları ve orta yaşın üzerindekiler her derda deva bilmemne macunu reklamlarına deli gibi tıklarlar.

Zaten milyonlarca hit sadece bir hayal. Milyonlara hitap etmek için ya o sektörde ilk olup 8-10 sene düzenli hizmet vermiş olacaksın yada yüzbinlerce reklam masrafı yapacaksın. Bu şekilde ilerleyemezsen benim tahminim aylık 100 TL altında kalırsın.