shngndgd adlı üyeden alıntı

Merhabalar;
Sorularına hızlıca yanıt vereyim istedim,
kosgeb girişimci olarak kendini iyi tanıtabilen herkese hibe ve kredi adı altında 2 destek yapıyor.
hibe desteği için uygulamalı girişimcilik eğitimi denen ve ücretsiz olan bir eğitimi oluyor.
siz kosgebe gidip projenizi anlatıyorsunuz , kayıt alıyorlar , projeniz desteği hakediyorsa ( burada neye göre değerlendiriliyor bilmiyorum) sizi mail veya telefon ile bilgilendirerek uygulamalı girişimcilik eğitimine alıyorlar.
bu eğitim dediğim gibi ücretsiz 15 gün civarı sürüyor. bu eğitimde girişimci nedir risk nedir işletme nedir neler yapılmalıdır gibi temel maddeler anlatılıyor.
kurs bitiminde uygulamalı girişimci sertifikası adında bir sertifika alıyorsunuz.
bu sertifika kosgeb hibe desteği başvurusu için zorunlu bir evrak oluyor.
projenizi detaylandırıp bir proje dosyası yaparal kosgebe başvuruda bulunuyorsunuz. ( burada yüzde ile çalışan danışman firmalar var destek alınabilir.)
projeniz kabul edilirse (en son 30.000 tl ye kadar diye biliyorum) size hibe veriyorlar.
bu hibe direk banka hesabınıza yatmıyor.
hibeyi belirli oranlarda bölüyorlar.
kuruluş ve işletme temel giderleri % 20
makine techizat % 30 v.b gibi.
siz gidip şirketinizi kuruyorsunuz ;
örneğin muhasebe ve kurulum giderleri 1000 tl tuttu diyelim.
proforma fatura veya cebinizden ödüyorsunuz , ödeme ve fatura belgelerini kosgebe götürüyorsunuz 1000 tl nin 700 tlsini size geri veriyor.
bilgisayar alet v.b alıyorsunuz yada alacaksınız , 10.000 tl tuttu diyelim yine bunu proforma fatura ile bildiriyorsunuz ya da siz cebinizden alıyorsunuz kosgeb size 8.000 tl geri ödüyor.

bu şekilde 30.000 tlye kadar toplamda hibe veriyorlar.

NOT :RAKAMLAR TEMSİLİDİR.

kredi seçeneğinde ise siz işletmenizi kuruyorsunuz kosgebden faizsiz kredi alıyorsunuz.

benim destek istediğimde izlediğim yol buydu. sistem değiştiyse bilgisi güncel olan arkadaşlar detaylandırabilirler.

öncelikle çok teşekkür ederim.

Hibe ilk etapta en mantıklısı gibi geldi bana, buradaki anlamadığım sonuçta bizim ( yani projem ) sanal bir proje olacağından bir şekilde sıkıntı yaşatırlar mı acaba? Yani internet malum sanal bir ortam..