Bitcoin 20 bin dolara kadar yaklaşmışken, bir anda her şey tersine döndü ve düşmeye başladı. 11 bin dolar seviyelerine gerileyen bitcoin fiyatlarıyla ilgili detaylar şu şekilde;



Bitcoin tıpkı yükselişinde olduğu gibi hızla değer kaybediyor. 2017 sonlarına doğru 20 bin dolara selam çakan bitcoin, şimdi de 10 bin dolara yöneldi. Bugün itibariyle hızlı bir düşüş göstererek 13 bin dolar seviyelerinden 11 bin dolara kadar geriledi.

Bu hızlı ve sert düşüşler ise felaket senaryolarını destekler özellikler barındırıyor. Yatırımcıların endişesi ise artmış durumda. Eğer yatırımcı çıkışı da hızlanırsa 10 bin doların görülmesi muhtemel gözüküyor.

Bitcoin 1 saatte % 10 civarında düşüş göstererek 11 bin 700 dolara kadar geriledi.
Bitcoin % 10 Düşüş Gösterdi




Yükselişlerinde olduğu gibi kısa zaman aralıklarında sert düşüş gösteren bitcoin, tarihi zirvesini 18 Aralık 2017 tarihinde 19 bin 532 dolar ile kaydetmişti. Bunun sonunda 20 bin dolar seviyesi konuşulmaya başlamıştı. Ama beklendiği gibi olmadı ve bitcoin önce yükselişini yavaşlattı, ardından da sert düşüş hareketleri sergilemeye başladı.

Anlık Bitcoin Fiyatı ve Canlı Grafik için Tıklayın!



Bu sabah 11:45 sularında % 10’dan fazla düşüş gösterdi ve en düşük 11 bin 400 doları kaydetti.



Bitcoinde görülen bu hızlı düşüş, dogecoin gibi diğer kripto paraları da kötü etkilemeye başladı. Bunun nedeni ise yatırımcıların bir kısmının felaket senaryolarına gün geçtikçe inanmaya başlaması oldu. Çünkü Warren Buffett gibi güvenilen isimler, kripto paraların sonunun iyi olmayacağını düşünüyor. Yatırımcılar ise yükseliş sırasında kar edebilmek için kredi çekip coin alıyor. Dolayısıyla bir batış senaryosu, felaketle sonuçlanabilir.

Bitcoinde görülen düşüşün nedeni ise Çin ve Güney Kore’de artırılması beklenen sınırlamalar oldu.

Bu sınırlama haberlerine en sonra Almanya katıldı ve küresel çapta düzenleme önerisi sundu. Haberlerin yayılmasıyla birlikte bitcoin fiyatında düşüş gerçekleşti. Bitcoin hakkında olumsuz yorum yapan Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) de bu düşüşte paya sahip.

ESMA Başkanı Steven Maijoor, “yatırımcılar bitcoindeki tüm parasını kaybetmeye hazırlıklı olmalı,” ifadelerini kullandı.

Maijoor, Hong Kong’da Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta, bitcoin değerlendirmesi yaptı. Sonucunda da yukarıda okuduğunuz cümleyi sarf etti. Temkinli olmakta yarar var elbette; ama JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon gibi ilk başta kötü yorum yapıp sonradan ‘pişmanım’ demek de pek güzel olmayacaktır. Üstelik tüm dünyanın tanıdığı bir bankanın CEO’su tarafından tam bir U dönüşü yapılması, şahsi düşünceme göre itibar kaybıdır.

Kaynak: https://paratic.com/bitcoin-11-bin-dolara-geriledi/