Ben de 2014'ten beri Lenovo kullanıyorum. Yukarıdaki birinci linkteki modelin alt versiyonu; Y510 P. Aldığım zaman garanti servisi çok iyiydi. Şarj aleti bozuldu eve kadar şarj aleti getirip bozuk olanı alıp gittiler. Ancak şu anda garanti servisi hiç çalışmıyor. Arkadaşıma da sebep oldum aldı bir tane, bilgisayar bozuldu ne göndermeye adres veriyorlar ne de gelip alıyorlar.
Ancak bilgisayar nasıldır sorusuna gelince, Mart 2014'ten beri kullandığım bilgisayar windows 8 gelmişti, silip Windows 7 yükledim. O zamandan beri ilk formatı geçen ay attım.
Bilgisayarda genellikle Photoshop, indesign, edius, after effects kullandım. After kullanırken bazen photoshop ile beraber kullandım. Chrome'da her zaman eski sekme açılsın özelliği aktif ve en az 30 sekme bulunuyor. 1 saat önce bütün sekmeleri kapattım şu an 15 sekme bulunuyor. arka planda excell, word, photoshop, hesap makinesi vs toplamda 10 pencere açık. (Sadece şu an)
Ram 8 GB. Ekran kart 4 GB. i7 4700 MQ. Yavaş yavaş makine yorulmaya başladı ama aldığım zamandan beri bilfiil böyle çalıştığımı hesaba katarsak aldığım için çok memnunum.
Oyunlara gelince, European Universalis IV, Supreme Ruler 2020, Medieval Total War ve Civilization V oyunlarına çok müptelaydım. Civilization oynayanlar bilir, ah bir atom bombası yapsam da izlesem deriz. Onlarca ICBM peş peşe atıp da güzel güzel izlemişliğim var. Tabi bu oyunlar da eskide kaldı ve artık benim de pek oynayasım yok. 30 yaş krizi galiba :)