2017'nin ortalarında Digitalocean üzerine detaylı bir rehber hazırlamıştım ve gerek forum üzerinden gerekse diğer kanallardan çok güzel geri bildirimler aldım. Digitalocean'a dair ülkemizdeki kaynak eksikliğine bir nebze olsun katkı sağlamaya çalışıyorum ve dün aldığım harika haberi hemen yine sizlerle paylaşmak istedim.
Biliyorsunuz ki hosting şirketlerinin bazen bizi fazlasıyla hayal kırıklığına uğratabiliyor. Eğer doğru bir tercih yapmamışsak bu gerçek bir soruna bile dönüşebiliyor. Uzun zamandır kullandığım Digitalocean beni bu sıkıntılardan kurtarmıştı. Fiyatları bence gayet uygundu ancak Digitalocean'ın pazardaki hızlı yükselişi ve lider firmalar arasına yerleşmesi yeni rakiplerin doğmasına ve fiyat konusunda daha farklı alternatiflerin doğmasına sebep olmuştu.
DO'nun 2018 yol haritasındaki en çarpıcı adım fiyat-performans skalasında dengeleri değiştirmeye dönüktü. Ve 2018'e henüz yeni girmişken Digitalocean beklenen şahane yeni yıl sürprizini yaptı. Aynı fiyata daha fazla performansa kavuşmak artık mümkün.
Standart paket fiyatlarını hemen paylaşmak istiyorum: dileyenler Blog Kurdu üzerinden kapsamlı bilgilendirmeye ulaşabilirler ve $10lık hediye ile hesap oluşturabilirler. Hemen kaydolmak isterseniz de https://cloud.digitalocean.com/registrations/new adresine gitmeniz yeterli :)
Not: bu paylaşım sadece Digitalocean ile ilgilenen arkadaşlara güzel bir haber vermek için yapıyorum. Elbette daha uyguna paket sunan firmaları ben de biliyorum. Lütfen konuya karşılaştırma yapmak için yorum yapmayın arkadaşlar :)