bitcoin'in gündelik yaşamda kullanılacağına veya öyle olmasa da altın gibi bir değer olarak varlığını sürdürüp diğer kripto paraların gündelik yaşamımıza gireceğine inanıyor musunuz? cevabınız hayır ise bitcoin almayın. inanıyorsanız ve bitcoin alıp terste kaldıysanız boşuna üzülmeyin. bir şeyin değeri sürekli yükselmez, bitcoin'in de yükselmedi, yükselmeyecek.
bu işin uzmanları boşuna, "ihtiyacınız olan paralarla girmeyin.", "anaparanızı bir noktadan sonra çekin.", "arada kar realizasyonu yapın." gibi tavsiyelerde bulunmuyor. bitcoin belki 15 gün sonra 20 bin dolar olacak, belki 6-7 ay bu seviyelerde gezecek, belki 5 bin dolara düşecek, bilemiyorum. tek bildiğim şey öyle veya böyle değerini katlayacağıdır. düşüşü umursamıyorum, uzun vadeli bakıyorum. 4-5 bin dolarlara inerse (ineceğini düşünmüyorum.) zamanında çekmiş olduğum anaparamla tekrardan girip bitcoin sayımı artırırım. başta da söylediğim gibi olay bitcoin'e inanmakta ve ihtiyacınız olan paralarla oynamamakta bitiyor. "üç günde zengin olayım." diye girerseniz, hırsınıza, korkularınıza yenik düşüp batarsınız.
bir ilave de altcoin konusunda yapayım. eğer tecrübeniz yoksa %20-30 civarı bir oranın üstüne çıkmayın. tek bir coine bağlanmayın. yoksa böyle sert düşüşlerde eliniz kolunuz bağlanır, fırsatlardan yararlanamazsınız. düşüşler alım fırsatıdır, düşerken de kazanılır, fırsatlar bitmez. acele etmemek, hırsı kontrol altında tutabilmek buradaki en önemli faktör.