ermaneray adlı üyeden alıntı

coinin diğer amaci o zaten
kimlik bilgileri fotograf istiyor ki kapı gibi fişleyebilsin seni sonrasi zaten isteyen seni takip edebilecek coin ile ne aliyorsun nelere ilgilisin tek tek fişleniyorsun üç beş zaman sonra adwords reklamlari bile ilgi alanina gore cikacak karşına. geçmişe dönük vergilendirme dahil hepsi yapılacak ıtirazda edemezsin .

cash para olunca yastik altindaki parayi kimse bilemez takip edemez ama yastik altındaki para dijitale geçince kimde ne para var hemen belli oluyor .

yinede yatirim yapmak istiyorum diyorsan kimlik isteyen fotoğraf isteyen borsadan alım satım yada ne yapıyorsan yap derim


Hocam bu blok zinciri teknolojileri hakkında yaptığınızla karşılaştığım 2. felaket senaryosu temalı mesajınız ve yanlış anlamazsanız anladığım kadarıyla ya bu sistemler hakkında en ufak bir fikriniz yok ya da okuyup tek seferde anladığınız şeyin doğruluğunu ikinci kez bile kontrol etmeden hemen kafanızda komplo teorileri oluşturuyorsunuz. Daha önce de söylediğim gibi bu sistemlerin yaratıcıları benim, sizin programlama/geliştirmeyle uğraşan insanların bir araya gelerek oluşturduğu ekip ve şirketler.

Bu sistemlere güveniyorum çünkü dediğiniz fişlemeler, zarara uğratmalar vs. imkansız görünüyor. Emin konuşuyorum çünkü tekrar ediyorum blok zincirleri farklı algoritmik anahtarların oluşturduğu yazılım tabanlı ağlardır ve yazılım deneyseldir. Programlama bir bilimdir, felsefe ya da düşünce sistemi değil. Her şey keskin hatlarla bellidir. Ayrıca devlet dilerse beni ilerde vergilendirebilir. Sonuçta ben kendi kullandığım paranın vergisini ödüyorum bir başkasının değil.

Dünya gelişiyor ve insanlığı köle eden para, şekil değiştiriyor. Buna alışmak gerek. Bir kaç sene önce cebimizde atm kartları ve kredi kartları şeklini aldı para, şimdi blok zinciri şeklini. İlerde belki geriye bakıp eskiden para için insan öldürülüyor, insanlar para kazanmak için kendini harap ediyordu şimdi para bilgisayar gücüyle üretildiğinden böyle durumlar olmuyor diye şükredeceğiz.

Para şekil değiştiriyor, alışmak gerek...

İyi forumlar.