Sessiz adlı üyeden alıntı

Virüsler hakkında ne biliyorsunuz veya bu konu hakkında ne kadar bilgilisiniz bilmiyorum. Ama bilinen bişey varsa antivirüs kullanmamanız sizin için bir dezavantajdır. Virüs sadece indirilen bir program yoluyla bulaşmıyor malesef. Siz farkında olmasanızda girmiş olduğunuz herhangi bir site üzerinden gizli olarak bilgisayarınıza inebilir ve çalışabilir. Mesela şuan günümüzde antivirüs programlarıda basit bir şekilde aşılabiliyor onada dikkat etmenizi öneririm. Tavsiye olarakta size söyleyeceğim bilgisayarınızda rutin olarak virüs taraması yapmanız.


Valla virüs var mıdır yok mudur bilmiyorum. Ama şu kadarını söyleyebilirim, antivirüslü sistemden en az 10 kat daha verimli kullanıyorum sistemi. Güvenlik işlerine gelince hiçbir siteye zaten doğrudan şifre girmem. Böylelikle keylogger gibi şeylerle de şifremi çalma olasılıkları yok. Sürekli olarak da windowsu detayına kadar incelerim, canım sıkıldıkça hangi dosya ne işe yarar gibi araştırmalar yaparım. En önemlisi de aşırı derecede saçma sitelere hiç girmem. Girdiğim siteler genelde çok bilinen siteler olur.

Dediğim gibi antivirüs kullanmıyorum, bilgisayarda şu an virüs varsa böyle virüs dost başına. Performans canavarı gibi. Tek bir engel yok. :o Şifrelerimi de şu ana kadar kimse öğrenemedi. Öğrense de zaten hemen hemen her sitedeki şifremi haftalık değiştirir, bir yere noteder ve oradan kopyala-yapıştır methoduyla girerim.

Zaten bulaşacak virüs her türlü bulaşır. :D