Bu konu hakkında gelişme bir bulgu gibi birşey var mı son zamanlarda ki haberlerden bir şey duyanınız va mı merak ettim doğrusu ? Yeri gelmişken , herkes içini dökmüş bu sayede ben de çevremden araştırdığım kadarıyla bişeyler yazayım dedim.
Adamların yaptığı işi öven olmuş , kötü diyen olmuş vs. Bu adamların yaptığını açıkcası ben destekliyorum.
Niye ? Şimdi birkaçınız diyecek işte hack in her türlüsü suç nasıl översin gibisinden ama buradaki olayı biraz daha detaylı düşünseniz sizde hak vereceksiniz. Adamlar Türkiye deki en fazla girilen siteleri hacklediler evet.
Amaç mesajlarında daha fazla kişiye ulaşmaktı ve bunu başardılar. Hacklenen siteler şu şekilde olsaydı adamlara kötü yönde suçlama ile yaklaşanların yanında olur ve desteklerdim. Yapılan iş çok berbat bişey ve prestijimize sonuna kadar zarar
vermiştir derdim.

Turkiye.gov.tr
Akbank.com.tr
Garanti.com.tr
tsk.tr
mit.gov.tr

vs. bunlar üzerinden bilgileriniz fake sayfaya yönlendirilip çalınsaydı , emailler kontrol edilseydi , terörist sitelere yönlendirilseydi ve biz şuan bunu konuşsaydık çok mu iyi olacaktı ? Bizzat yiğenim odtü de ve bu olayın oradaki yansıması çok daha fazla.
Orada bu olaydan sonra tamamen güvenliğe dayalı bir önlem var ve herşey eskiye nazaran daha sıkı kontrol edilmeye başlanmış. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Hacker lar olmasaydı güvenlik olmaz güvenlik hiçbir yerde konuşulmazdı.
Bugün 1 kez hacklenir 2 kez hacklenirsin yarın sistemin o kadar sağlam olur ki için rahat bir şekilde işini yaptığın için bu işi öğretenlere dua edersin...
Bu adamlar düşünün sadece .tr uzantılarla kalmaz piyasadaki istedikleri TR de barınan çoğu firmayı da hacklerler di nasıl mı ? Bizzat bir arkadaşımdan duyduğum haliyle misal wmaraci.com nerede barınıyor.
ni.net.tr de. Türkiye de çoğu yer ni.net.tr de ve datacenter ları çok fazla...
Adamlar ni.net.tr domainini yönlendirip ns leri kendi hostlarında tanımlasalar
wmaraci.com gibi dev sitemizin de hacklenmesi mümkün olacaktı.
Bu sadece örnek yani adamlar istese Türkiye yi yerle bir edebilirlermiş. Paraları cebe indirip Bahamalarda tatile
gidebilirlerdi. Bildiğim kadarıyla böyle bişey de olmadı. Bizim medyanın korsanları övmesine nisbet buna karşı hem seslerini duyurdular hemde yerinde sayılmadan , ısıtıp verilen bilişim haberlerinden başka yol katetmenin
gerekliliğini savundular. Bana göre bu böyledir sizin görüşünüze de saygı duyarım.
Adamın bu olaydan sonra blogunu inceledim. şuana kadar Tüm facebook ları hackleyebilecek gücü varken bunu illegal taraflı kullanmadan Facebook a bildirmiş ve sizin benim ve herkesin facebook unu güvene almış. Yani adama kolaysa
şunu yap bunu yap şu database e eriş diyebileceğiniz bişey kalmamış. Üstte birisi de işte icann , odtü , nic sitelerine sızmışlar bişey yok diyor. İyi de o sistemlere anonymous dan birisi sızabilecek beceride olsa neden sızmamış ?
Yada onca ego tatmini yaptığını iddia eden arkadaş böyle bir fırsat geçti eline ve sen hiçbir şey yapmadan bekledin öyle mi ?
Kusra bakma ama bana inandırıcı gelmedi. Bu üstte işte olayı küçümseyen arkadaşın yazısını bu cw ye üye bir arkadaşımla paylaştığımda doğruluğu nedir dediğimde bana verdiği cevap şu oldu : netdevilz mi ? Hotmail açığıda bu Akıncılar denilen
grubun 47 denilen kişinin elindeydi ve netdevilz denilen grubu madara ettiler. Bu cw denilen grup ile alakası olmadan kişisel olarak hacklediler dedi.
http://g1204.hizliresim.com/w/n/4pnht.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/n/4pnjs.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/n/4pnl3.jpg
birkaç resim daha attı ama ben umursamadığım için pek takmadım.
Yani gelelim olayın özetine. Bu adamlara kin besleyen , haset eden küçümseyen kişi ya bu adamlarla bir şekilde
sürtüşme yaşamıştır ya da olayın amacını kendine göre başka türlü kavramıştır.
Ya da anonymous grubunun fikirlerini destekliyordur. Benim anladığım kadarıyla saldırının özeti bu.
Nihayetinde şimdiye kadar Türkiye de olan en büyük hack saldırısı gerçekleşti.
Allah daha büyüğünden korusun. Bu olayın sonunda ne olacak çok merak ediyorum dava vs gibi gelişme olursa konu altından belirtirseniz takip edebiliriz.