GOOGLE YANLIŞ Dilde, İngilizce INDEXLİYOR

Merhaba arkadaşlar, Opencart altyapısı ile e-ticaret yapmaktayız sitemiz Türkçe ve İngilizce iki dilli, Ana dilimiz Türkçe daha önce sadece Türkçe kullanırken sorun yoktu, Google'da Sayfalar normal Doğal olarak Türkçe indexleniyordu, ihtiyaç gereği İngilizce dil kurduk ve gelen ziyaretçilerin ülke ip adresine göre sayfa yönlendirmesi yaptık.

ÖRNEĞİN: Türkiyeden girenler, siteadresi.com/tr yönlendirilirken ve para birimi TL olarak ayarlanırken,
Amerika'dan giren bir ziyaretçi için siteadresi.com/en sayfasına yönleniyor ve dil otomatik olarak İngilizce olup para birimi Dolar oluyor.

Bunu hallettik herşey takır takır çalışıyor, fakat bir problem var ve aradan bir kaç gün sonra indexlenmelerde farkettik!, Google Türkiye artık anadilimiz Türkçe değil, İngilizce olarak indexliyor, Anasayfa, Meta başlık, açıklama, ve diğer sayfaları ana dilimiz Türkçe yerine ingilizce indexlemeye başladı.

Ayrıca header de;





Etiketlerimiz ekli


Derdimiz Google Türkiyede = Türkçe index, Diğer ülkelerde = İngilizce index.
Fakat sonuç = her iki tarafta ingilizce :(


Sorun nedir sizce ? Acaba Google botları yurt dışı Ip adresinden indexliyor olabilirmi ? Yurt dışı Ip adreslerini gördüğünde İngilizceye çeviriyor aklıma bu geldi sizin bildiğiniz bir çözüm varmı ? Yada botların Algılaması için bir kod vesayre ?

Şimdiden teşekkürler.