Seomple adlı üyeden alıntı

Hobbaa konu hortlamış :D

İlk baştan cevaplayayım hocam :) Birincisi Odtü'de kim ne yapıyor bilmiyorum ama olay sadece bir .gen.tr veya .net.tr domain üzerinden gidiyor :) Yeğeniniz her kimse olayın sql ile ve tr domain alan birinin yetkilendirilerek bahsettiğim yöntem ile sızılmasından ibaret :) Ortada abartılacak bir olay yok, şuan resmi bulmadım ama F0rtys3v3n isimli arkadaşa tweet atıyorlar o gün, soru şöyle; (tam yazmayabilirim ama bu türdendi)

' Bildiğiniz programlama dillerini yazar mısınız ? '

Cevap ise;

' php, asp, ajax, html, vs. vs. birçok dil biliyorum, bildiklerim bana yetiyor. '

Atlayanlar için belirtmeliyim ki asp, php vb. diller programlama dili olarak geçmez :) (web için kullanılsa da işin içindekiler bu şekilde belirtmez)

Facebook meselesine gelelim ki ortalama iki ayda bir facebookta bug bulunuyor :) Ve şuna emin olabilirsin ki kimse kendisi için kullanmadan bir bugu paylaşmaz.

Millet hergün exploit paylaşıyor, bug paylaşıyor hayrına mı ? :) Alayı isim için ;)
Son kısımda ise başka bir yön ile tamamlayacam bu konuyu.

Daha sonrasında neden kimse sızabildiği halde icann, nice sızmamış demişsin.

icann.com / Netdevilz'den selamlar :)
Zone: http://zone-h.org/mirror/id/7635102

Nic.cat / Netdevilz'den selamlar:)
Zone: http://zone-h.org/mirror/id/12729765

Birkaç nic göstereyim :D Olayın fazla zor olmadığını görelim maksat ;)

Nic.in adresine sızılmış :)zone: http://www.zone-h.org/mirror/id/8585924

Nic.ec adresine sızılmış :) Zone: http://www.zone-h.org/mirror/id/8874122

Nic.pr adresine sızılmış :) Zone: http://www.zone-h.org/mirror/id/8803109

Nic.nz adresine sızılmış :) Zone: http://www.zone-h.org/mirror/id/8791345

Bunlar yeterli değilse devamını atarım :D

Son kısımda ise netdevilz ile nasıl bir bağlantı kurdunuz anlamış değilim :D Cw'ye basıldı mı ? basıldı, sıkıntı yok o halde :) Sizinde belirttiğiniz gibi msn hacklemişler ama yine sizin belirttiğiniz gibi bu hackleme olayında Netdevilz'den değil, hotmailin açığından faydalanmışlar ;) Bizlere ait olmayan domainleri alıp basmaları ile rezil olmaları ayrı bir konu :)

En son konu ise dava meselesi, meraklanmayın hocam cw = devlet demek bu ülkede, içerde fazlasıyla adamları var, kimse karışamaz cwnin elemanına (cw dışına atılmış olsa dahi)

:) Olayı sanki birşeyleri yarıştırma noktasına getirmişsiniz ama konu ile tamamen alakasız.
Ben orada ne fortyseven denilen elemanı tanırım ne de netdevilz i veya da sizi.
Saydığı diller bana göre web programlama dilidir öyle de geçer.
Adı üstünde programlamadır yani. Masaüstü programcılığından şu kadar bilir şuradan bu kadar bilir diye ben adamı işe almayacağım o yüzden önemli değil benim için siz işinizde çalıştıracaksanız ilgileniyor olabilirsiniz :)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Web_programlama_dilleri
Kimin ne kadar bilgisi var onun babası sizi döver sizin babanız onu döver şekline getirmiyorum.
Orada mirrorlar atılmış. Burada nerenin açığı üstünden hacklenilirse hacklensin bir gerçek var ki fortyseven isimli şahıs facebook un açığı varken sizin , onun , bunun kişisel facebooklarınız vs. illaki vardır bunları hacklemek için kullanmamış en azından şu durumda madurum diye çıkan kişiler yansımamış gördüğüm kadarıyla ve yine söylüyorum ki msn hackleme olayını aynı grup yaptıysa ben amaçsız hackleme olaylarının hiçbirini tasvip etmiyorum karşıyım ama sen diyorsun ya işte cw ye şöyle yapıldı böyle yapıldı buna karşılık bir şekilde onlara göre msn sahipleri veya grup karşılığını almıştır diye düşünürler. Ben olayın bu boyutunda değilim çünkü cw den değilim adını çoğu zaman basından duyduğum kadarıyla bilirim o yüzden olayların tamamını araştıracak halim yok. Şimdi bir gerçek var ki işte hacker grupları , lamer grupları vs. bunlardan birinin domain şirketi üzerinden siteleri hacklense ve hacker grubu bizim bir suçumuz yok domain şirketinin suçu mu deyip çıkacaklar. Yada vps hesaplarını vps şirketi üzerinden hackleseler çıkıp benim suçum yok Vps firmamın suçu mu diyecekler. Bu aslolan hacklenme gerçeğini değiştirmez. Konu o yüzden fazla yerlere taşmasın.
Demek istediğim o ki. Netdevilz güzel grup olarak yapmış bişeyler işte ego larını mı tatmin etmişler birşey mi yapmışlar orasını bilemem ben işin hekırlığında değilim fakat aynı Netdevilz tarafından yapılan o olayları Türkiye de F0RTYS3V3N takma isimli kişi yapmış gözüküyor ve Netdevilz grubunun yaptıkları bu gerçeği değiştirmiyor. Ha diyorsun ki övünülecek bir şeyi yok.
Size göre o zaman Icann dahil hacklenen hiçbir yer övünme malzemesi olmamalı diye düşünürüm ben.
Ama burada belirtmeliyim ki üstteki sayılan iki olay da hem amaç farkı var hem de mesaj.
Nerden anladınız derseniz bunu indexlerde ve hacklenilen yer ve tarihlerde görebiliyoruz.
Dava hakkında dediğiniz olaya ben katılmıyorum. En azından soruşturma açılacağından eminim.