lostyazilim
tr.link

PageSpeed Yalan mı? Google bizi mi kandırıyor? #SatırİçiYapmayın

25 Mesajlar 3.077 Okunma
acebozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Bu konularda bilgim olarak ben konuya gireyim o zaman. Bir arkadaş demiş ya, bilginiz olmadan konulara girmeyin diye..

Her şeyden önce site analizleri için google pagespeed kullanmak bize bir şey kazandırmayacaktır aslında. (Buna mutlaka karşı çıkan olacaktır ama maalesef doğru)

Kullanılması gereken kaynaklar Gtmetrix, Pingdom ve Web Page Test vs olmalıdır ve daha bir çok kaynak sayabilirim Varvy, yellowlab.tools gibi. Hele yellowlab girdiğiniz zaman hiç çıkamamak gibi bir durumda gerçekleşebiliyor bazı temalarda.

Google tavsiyede bulunur, doğrudur. Ancak google sitelerde kullanılan temaların ne olduğuna bakmadan yapar bunu. Tema müsait mi, güncellenince ne tepki verecek, async/defer işlemlerinde siteler nasıl çalışacak gibi sorunlara cevap vermez asla.

En basiti google adsense reklam kodlarını koyuyorsunuz mesela, size site hızınızı nasıl iyileştirmeniz gerektiği hakkında bir öneride bulunuyor mu? Maalesef hayır. Analiytics için bile önerisi yok.

Google, site hızlı açılsın ister. 5 sn altında açılan siteler hızlı olarak kabul edilir. Biz 3 sn olsun, 2 sn olsun, hatta 1 sn olsun diye yırtınırız. Halbuki kriterler bellidir; hızlı açılsın, kategoriler belli olsun, yazılar karışık olmasın ve ziyaretçi kaynağı faydalı görsün ki sitede zaman geçirsin. Bu kadar..

Kırıcı olmaya gerek yok uzun lafın kısası.

İyi forumlar herkese.

wmaraci
reklam

Formenko Formenko WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Web geliştirici
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

KomanBeğrek adlı üyeden alıntı

hocam web sitenizde ki o kodlama mantığı nedir?

2 defa html tagları var karman çorman hep.

Anlamadım, rica Etsem pm'den ss atarmısın.

asonons asonons WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Wordpress
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Ç** U**
  • Mesajlar 500
  • Beğeniler 211 / 210
  • Ticaret 11, (%100)
tamam girmem

Umutirhan Umutirhan Ares # Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 1958
  • Beğeniler 139 / 206
  • Ticaret 3, (%100)
Bu style dosyasını nasıl önbelleğe aldınız pm alabilir miyim detaylı bende denemek istiyorum da (:

wmaraci
wmaraci

stepofall stepofall Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 47
  • Beğeniler 14 / 18
  • Ticaret 0, (%0)

cihaneken adlı üyeden alıntı

stepofall hocam kusura bakmayın lütfen eleştiri tarzım için ama bence siz okumayı öğrenmeden yazmaya kalkmayın.

Adam sana orada sitil dosyanı kaldır bunun yerine tüm sitilleri satır içi yap demiyor ki.

Orada diyor ki mealen; İçeriğinin yüklenmesi için sitil dosyanın yüklenmesini bekledik, mümkünse sitil dosyanızı erteleyin, yok erteleyemiyorsanız eşzamansız yüklenecek şekilde ayarlayın, eğer bu seçeneği de yapamıyorsanız SON ÇARE sitil tanımlamalarınızı satır içi yapın.

Şimdi o yazıyı kopyaladığın yerde sana konuyla alakalı bir bağlantı sunmuş olması gerekiyor, bak bu bağlantı.
Şimdi bu sayfayı sonuna kadar okursan burada sana şunu tavsiye ediyor meal olarak anlatayım;

Arkadaş bütün sitilleri tek bir dosyaya tıkıştırıp bu dosyayı da kaynağın en üstüne eklemişsin. Bunu böyle yaparsan kullanıcılar içeriği görmek için önce sitil dosyalarının yüklenmesini bekliyorlar, en son içeriği görüyorlar. Gel sen bu kullanıcıları bekletme bu sitil dosyanı kaynağın alt kısmına al ki önce içerik yüklensin sonra sitiller yüklensin. İstersen önemli sitil tanımlarını head kısmına ekle yada sitil dosyanı parçalara böl ki böylece sayfa yüklenirken eciş bücüş gözükmesin biraz eli yüzü düzgün olsun. Yok eğeeer bunu yapamıyorsan SON ÇARE satır içi yap. Yanlız satır içi yaparken dikkat et! küçük sitil tanımlamaları sorun olmaz ama fazla satır içi sitil tanımlarsan kaş yaparken göz çıkarmış olursun.
Son olarak da şunu belirtelim (son paragraf) satır içi sitil tanımlamalarından mümkün olduğunca kaçınmanızı öneriyoruz. AYRICA satır içi sitil tanımlamaları İçerik Güvenlik Politikasına uygun değildir.

Bana göstereceğiniz örneği aslında bir önceki mesajımı yazmadan önce tahmin ediyordum zaten ve cevap aklımda hazırdı. Fakat dedim ki "el elden üstün, akıl akıldan" belki benim bilmediğim bir şey biliyordun vesile ile bende öğrenirim dedim ve sizden cevap bekledim. Fakat gelen cevap hiç tatminkar değildi.

"Bilginiz olmayan konulara burnunuzu sokmayın, kaybolun gidin burdan" gibi bir tavır olarak algıladım bir cevap ve altında da kendi söylediğiniz şeyi çürüten bir kopya vardı.

Keşke bunları yazmadan önce Google'nin ana sayfasında CTRL + U yapsaydınız.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al