C++ öğrenmeniz, eğer yazılım ile daha önce ilgilenmemişseniz sizin için iyi bir tercih olacaktır. Eğer ki belirlediğiniz ve ilerlemek istediğiniz spesifik bir alan yoksa, c++ ile bşalamanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Zira programlama mantığını ve algoritma kurmayı bu dil ile öğrenebilirsiniz, bu anlamda işinize yarayacak örnek kod zengiliği bulunan bir dil.

Öte yandan, diğer arkadaşlarında söylediği gibi mobil alana yönelecekseniz, andrıid veya ios için kullanılan diller olan Java ve Objective-C gibi diller, C++ öğrendikten sonra çok daha kolay öğrenip ilerleyebileceğiniz yapıya sahipler. Ayrıca, eğer belirlemediyseniz, hangi alanda ilerleyeceğiniz, ortaya ne çıkarmak istediğinize odaklanırsanız ilk olarak bu daha hızlı sonuç almanıza olanak tanıyacaktır.

Örneğin oyun üretmek isteyen biriyseniz, sıfırdan oyun motoru geliştirmek yerine, piyasada varolan oyun motorlarını kullanmanız size hız kazandıracaktır. Bunların seçimini yaparak ta öğreneceğiniz programlama diline karar verebilirsiniz. Örneğin Unreal Engine ile büyük firmalar ve bağımsız geliştiriciler çok güzel oyunlar üretiyorlar, eğer unreal engine kullanacaksanız bu oyun motorunda C++ kullanılıyor. Cross-platform olan unreal engine ile windows, linux, android, ios cihazlara aynı anda oyun geliştirebilirsiniz.

Veya bir diğer üst düzey oyun motoru olan Unity engine de C# veya Java script ile kod yazılmasına imkan tanıyor, sonuç olarak oyun geliştirmeyi amaçlıyorsanız, hangi motoru kullanacağınızı, sizin ihtiyacınıza göre artılarını eksilerini belirleyip ona göre seçim yapabilirsiniz. Ayrıca bu bahsettiğim oyun motorları yalnızca oyun için değil, belirli seviyede cross-platform uygulama geliştirmek için de kullanılıyorlar.

Yok eğer oyun geliştirmeye ilgi duymuyorum, yalnızca masaüstü program yada uygulama geliştirmek istiyorum derseniz, andorid cihazlara yalnızca java değil, google'ın geliştirdiği Kotlin dilini kullanabilir, java'ya nazaran daha basit şekilde ilerleyebilirsiniz, veya C# öğrenmeniz yalnızca masaüstü veya web uygulamaları geliştirmekle kısıtlı kalmıyor, Xamarin ile mobil cihazlara da uygulama geliştirebiliyorsunuz yine Cross-platform olarak.

Sonuç olarak, eğer hızlı ilerlemek istiyorsanız ilk olarak amacınızı belirleyip o alanda size en uygun olanı bulabilirsiniz ama uutmayın ki, uygulama da oyun da geliştirme aşamasında yalznıca kodlama ile bitmiyor, algoritma geliştirmede, kullandığınız dilin cross-platform framework'ler tarafından kullanılabilirliği bir bileşen, görsel ve kurgusal materyaller diğer bir bileşen. Tüm bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Fakat, belirli bir amaca odaklanmamışsanız henüz ve bir yerden başlamak istiyorsanız, C++ iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.

Başarılar.