R3C adlı üyeden alıntı

Hocam size bir forum için nasıl bir SEO Çalışması önerirsiniz ? . Ne zaman backlink/seo paketi almalıyım son olarak Profilimdeki siteyi incelermisiniz


İçerik girmeye devam edin hocam siteniz çok ama çok yeni. İçerik olarak doyurucu olduğunda ise backlink paketi yerine sosyal medyaya reklam verebilir ve kendi sektörünüzde tanıtım alabilirsiniz. Backlink paketi önermiyorum çünkü zararı bulunabilir siteleri bilmediğiniz için.

volbiex adlı üyeden alıntı

wordpress yoast seo eklentisi hakkında bilginiz var mı bilmiyorum lakin konusu varken sorayım. Diğer arkadaşlarda bilgilenmiş olur.

Yoast seo eklentisi makale girişi yaptığımız editörde bize seo adına yanlışlarımızı gösteriyor.

Örneğin online oyunlar kelimesiyle ilgili makale yazıyoruz. Başlığı ''En iyi Online Oyunlar Listesi 2017 Güncel'' yaptık.

Yoast seo bize diyor ki; başlıkta anahtar kelimeniz en başta olmalıdır. Evet bizde en başa yazdık. Fakat ben ''2017 Yılının En İyi Online Oyunlar Listesi'' diye başlık girdiğimde sıralamalarda çok daha yukarı geldiğimi gördüm.

Burada anlamadığım gariplikte bir olay var. ''2017 yılının en iyi online oyunlar listesi'' başlığının ingilizcesi ''Best online games list of 2017'' yani ingilizce yazdığımızda anahtar kelime başta olmuş oluyor.

Google acaba Türkçe başlıkları çeviriden mi algılıyor? Eğer böyle bir şey varsa yoast seo tüm Türk kullanıcılarını yanlış yönlendiriyor.

Bu konuda herkesin düşüncesini merak ediyorum.


Evet yoast hakkında bilgim var hocam. Genellikle tüm sitelerimde yoast kullanıyorum. Siz içeriğinizi insanlar için yazıp arama motorları için optimize etmelisiniz. En başta olmalıdır dan kastı ilk paragrafta olması çünkü insanlar o içeriği aradığı için tıklama oranınız artıyor. Çok rahat gelirsiniz çünkü o alanda web site sayısı globaldeki sitelere göre çok değişim gösteriyor. Türkiye de o alanda 5 site varsa yurt dışında 100 tane var. Buna göre düşündüğünüz zaman sizin yapmanız gereken 2017 yılının en iyi online oyunlar listesi dir. Yoast sizi yanlış yönlendirmiyor aslında siz tamamen ona bağlı kalmamanız gerekiyor.

Yani işin özü şudur ki siz en çok hit alabileceğiniz şekilde title ve desc. ataması yapmalısınız ki kullanıcı sitenize erişsin. Çok fazla takılı kalmayın SEO araçlarına. Bazen kırmızı gösterdiği makale de ilk sayfada olabiliyorum Yoastta :).