dafidak adlı üyeden alıntı

Muhasebeci olarak aciklayim kendi ustunuze açınız eğer gencseniz devlet genc girişimcilere kolaylık sunuyor sigorta konusunda yada kendinizi sigortali yapmassiniz calisan gösterirsiniz emekli böylelikle sigortadan kurtuluyorsunuz .

Muhasebe ücreti Muhssebeciine bağlı hiç parada almaz 400 500 tl de ister ama resmiyette 150 altı yasak
Aylık fix 35 tl kdv 3 ayda bi stopaj gelir vergisi stopaj 3 aylık kiranizin %20 sini+35 tl kdv yi tekrar ödersiniz kiralik yerdeyseniz mal sahibine söyleyin kirayi 200 tl den yada 100 den göstersin az ödersiniz ilk mükellefiyet açılışında 300 tl ister Muhssebeciniz bunu düşürmeye çalışın bu parayı hava parasi alıyorlar noterden vekalet vermemiz gerekecek oda 80 tl sanirsam EĞER KALİTELİ E-TICARET ACMAYACAKSANIZ HIC BULASAMAYIN BAŞINIZ ÇOK AĞRIR


Merhaba, umarım vaktiniz vardır. Ben de birkaç soru eklemek isterim. Tabii cevaplarsanız sevinirim :)

Bir yayınevi açmak istiyorum. Eticaret yaparak kitap satışına girişeceğim. Kendi yayınladığım kitapları kendi eticaret sitem üzerinden satmak istiyorum. Yazılımcı, sunucu güvenliği, tasarım, SEO vb. her şey hazır. Kendi markamızı büyütmek gibi bir hayalimiz var. Fakat bunun için hala beklemekteyiz. Bu noktada takıldığımız noktalar şunlar:

1- Şahıs şirketi nereden açılır? Aktif olması ne kadar sürer?

2- Yaşım 22, gelir vergisi ödeyecek miyim?

3- Kitap vergisi ülkemizde %8 diye biliyorum, doğru mudur?

4- Sigorta ödemesinden muaf olmanın tek yolu şirketi emekli birinin üzerine mi açmaktır, yoksa sizin de dediğiniz gibi yaşım genç olduğu için sigorta olayından sıyrılabilir miyim?

5- Stopaj tam olarak nedir? Ödenecek tutarı nasıl belirlenir?

Son olarak, bütün bunlar dışında benim aylık giderim net olarak ne kadar olur diye hesaplamaya çalıştığım için bu tür soruları size yönelttim. Çünkü gelir ve gider tablosunu iyi hesap etmediğimiz sürece batacağımızı biliyorum. :)

Bu arada sizinle çalışmak isteriz.