BerkayDincer kullanacağınız yada kullandığınız tema yı seçerken bazı ayrıntıları göz önününde tutmanız gerek.

1. Tema ne kadar eklenti kullanıyor.
2. Tema sürekli güncelleme alıyor mu?
3. Seçtiğiniz temayı uzun süre yada daimi olarak kullanacak mısınız?

Bu üç soruyu sormamda ki temel neden seçtiğiniz temayı sadece tasarımı açısından beğendiyseniz bu ileride size sorun çıkartabilir.

1. Bir çok ücretli WordPress teması beraberinde bu güzel özellikleri çalıştırmak için eklentilere ihtiyaç duyar slilder, kısa kod ve diğer ek işlevsellikler gibi.

İleride her hangi bir neden ötürü tasarımı değiştirmek isterseniz, şuana kadar verdiğiniz emekler boşa gidebilir. Özellikle sitenizde özel alan ve mağaza kısmı için farklı eklentiler kullanıyorsanız vay halinize.

2. Kullanmakta olduğunuz tema WooCommerce sürümleriyle eş zamanlı olarak güncellenmiyorsa yada güncellenmesi yarıda bırakılırsa sitenizin güvenliği ve işlevselliği açısından sıkıntıya düşebilirsiniz.

3. Uzun süreli veya daimi olarak aynı tema yı kullanacaksanız barındırma hizmetinizi çok iyi seçmelisiniz. Bir çok hosting firması ilk başta sitenizin kaynaklarında kısıtlama yapmaz ancak siteniz büyüdükçe ve sunucuya yük bindirmeye başladığında sizi VPS veya VDS paket aldırmaya zorlar tabi bu durum tüm hosting firmalarında böyle değil. Ancak işiniz rast gider ve siteniz daha fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyarsa hızlı bir donanım takviyesini yaptırabilecek konumda olmalısınız.

Sonuç olarak her erkek Porsche sahibi olmak ister ama bakımı yakıtı ve park yerini arabayı almadan hazırlamak da gerekir. Porsche arabanıza nasıl gözünüz gibi bakma ihtiyacını hissediyorsanız web sitenizde o özeni göstermek istemeniz o denli doğaldır. Umarım yardımcı olmuşumdur.