ne yapabilirim bilmiyorum ama elimden geldiği ve vaktim oldukça yardım edebilirim.
Detayli pm atarsaniz bendr projeye dahil olabilir bilgisayar muhendisi ogrencisiyim kendime proje ariyordum
arkadaşlar hemen pmlerinizi gönderiyorum
Tantüni merhabalar hocam, değerli yorumunuz için çok teşekkürler.. Efendim o açıdan da düşündük bunun için zaten gerekli inceleyici editör kurulu da oluşturulacak bu işten anlayan en az 2-3 kişilik analiz edici kişiler. Amacımız yıllanmış veya kişileri karalamak değil tabi ki bize gelecek olan sosyal medya hesaplarının sadece sahte olup olmadığı hakkında detay verilecektir. Adam misal şu profilden emin değilim sahte midir diye sorduğunda fotoğraf analizi google da arattığımızda aynı fotoğraftan birden fazla çıkarsa tabi ki çalınmış bir fotoğraf olacaktır. Sosyal medya analizleri kesinlikle gizli tutulması gereken bir durumdur çünkü kişi veya kişilerin hesapları hakları medya platformuna aittir. Bizim amacımız sosyal medyadan 3-5-10 kişinin bildirdiği kişileri database te saklayıp sorgu aynı hesaptan gönderildiğinde uyarıyı yaparız kesinlikle kapatma hakkımız olamaz zaten. Önceliğimiz bizim spam yolla gelen trafiklerin iplerini gün yüzüne çıkarıp kişiye anlamsız trafik geldiğinde acaba bu trafik organik mi doğru mu yoksa saldırı mı gibi sorgusunu yapması. Sizin sitenize veya kuruluşunuza yüklü bir trafik gerçekleşmiş olsa ve bunun nedenini illaki sorgulamak istersiniz. Sitemizin databaseiyle uyuşuyorsa sorgusu trafiğin spam olduğunu anlayacak ve önlemini alacak. Bir diğer hedefimiz ise spam yolla gelen maillerden şüphelenen kişiler mail sorgusu yapacak, farzedelim e postanıza bir e mail geldi haciz bilmem ne yazıyor. siz tespit edebilir olabilirsiniz ancak bu yolla dolandırılan bir çok kişi var. Biz işte burada bunun da analizini yapıp arkadaşım gelen mail doğru ya da yanlış gibisinden bilgisini verip ama her ihtimale karşı diye cümleye başlayarak uygulaması gereken yolları gösterip yol göstermek olacaktır. Yurt dışında bir sürü kara liste var her kara liste sahibi mahkemeyle mi boğuşuyor ? 10 kişiye de aynı ip veya mail aynı atağı veya maili gönderiyorsa orada bir ard niyet aranır işte burada biz az da olsa olayı aydınlatmak için proje başlatmak istiyoruz.
sorueki hocam sizin proje bayaa üst düzey olmuş o bir grup uzman gencin çıtasını aşar :)