Weyso adlı üyeden alıntı

Bende öyle düşünmüştüm ama bir çok kişi farklı önerilerde bulunuyor.
Haberler sektörüde çok ciddi bir kategori bilemedim

Aslında haber sektörü göründüğü kadar ciddi bir sektör değil. Mevcut haber siteleri içerisinde çok büyük bir oranı asparagas haberciliğe teslim olmuş durumda ve hedef kitlelerini bu yalan üzerine konsolide ediyorlar. Ciddi haber yapan küçük bir azınlık var.

Karamizah demiştim. Doğru bunun için bir mizah yeteneği gerekiyor ancak bahsetmeye çalıştığım format Zaytung gibi bir şey değil. Espri-mizah yeteneğinden çok olaylara farklı bir açıdan bakabilmek gerekiyor ki bu mizah yeteneğinden biraz daha zordur gibi geliyor. Haber konusunda yeteneklerinize uygun bir yol çizebilirsiniz.

Eğer photoshop konusunda iyiyseniz fotoğraf konusunda kişi haberleri/röportajları yaparak ve sadece kafalarının fotoğraflarını kullanarak bir format oluşturabilirsiniz (saçma olabilir-fikir yürütüyorum)

Mesela bir zamanlar -hala boş olması lazım aklına yatan alabilir- haritalihaberler.com ve türevlerine bakmıştım. Amacım "O ilde bakın ne oldu" tarzı klik tuzağı haberleri protesto ederek "O ilde bakın ne oldu" şeklinde başlıklar açarak haber fotoğrafına direkt o ilin haritasını koymayı amaçlamıştım. Ancak üzerine biraz düşününce zahmetli ve emeğin değmeyeceği bir iş olacağını düşündüm.

-Saçma olabilir ancak fikir fikri doğuruyor, katkı yapmaya çalışıyorum-