Mrtcn Macbook pro kullanıcı iseniz bir kaç sorum olacak. Macbook kendini ispatlamış bir bilgisayar ancak daha önce hiç kullanmadım. O fiyata daha iyi windows modeller alınabiliyor. Gerek işlemci gerek ekran kartı olarak. Ancak herkes macOS - Pc uyumuna bağlı olarak apple ezer diyor. Ayrıca şunuda itiraf edelim ki kullandığımız her programı satın alamıyoruz ve warez kullanıyoruz. En basiti adobe yazılımları, appleda sadece Mac App Store'dan indirme yapılabiliyor diye biliyorum doğrumu.
Hurafeleri bir kenara bırakalım. Her ürünü almak zorunda değilsiniz. Her uygulamayıda App store üzerinden indireceksiniz diye bir durum yok.
Birde çoğu uygulama zaten yüksek fiyatlarda değil, tüm adobe ürünleri aylık ödeme yaparak alabiliyorsunuz. https://bundlehunt.com/ gibi sitelerden indirimler ile ciddi anlamda uyguna ürün alabiliyorsunuz. Ben sistemime daha korsan bir adet yazılım dahi kurmadım.(kullandığım jetbrain ürünleri dahil)
Mac optimize olarak gelen bir yapı. Windowsdan alabileceğiniz performansın 500 katını verir. Bundan ciddi anlamda şüpheniz olmasın.
Grafik işlemlerinde ve prolarda özellikle 3D tasarımlarda sorun çekmeyeceğinizi söyleyebilirim. Bunu almak için apple store mağzasına gittiğinizde canlı olarakta test edebilirsiniz böyle bir imkanınızda var.
Denemeden yada kullanacağınız uygulamalar tam olarka macos desteğini görmeden almayın.( %99 tüm hepsinin desteği var orasıda ayrı)
dipnot: macos kullanan genelde windowsa geçtiğinde ne yapacağını bilemez alışkanlıkları değişir ciddi ciddi bağımlılık yapıyor sırf basitliği yüzünden bile :)