Bulabilencom adlı üyeden alıntı

Hocam iş şikayete kaldıysa kesin kapatırlar orayı. İstanbulun göbeğinde çalışma izni olmayan sigortasız Suriyeli işçi çalıştırıyorlar. Sigortalı çalışan 1 kişi var onun da sigorta primini maaşından kesiyorlarmış. Bunlar benim iki günde duyduklarim.


Düzen para üzerine kurulu malasef.Suriyeliler iş piyasasını bozdu demeyelim de büyük ölçüde etkiliyorlar.Rahatça herkesin yapabildiği işi düşük ücrette ( asgari ücretin altında ) suriyelilere yaptırabiliyorlar.Adamın çalışma izni yok.İşi bilen suriyelilerin çoğuda nankör..İstanbulda oto tamirhane dükkanımız vardı geçen sene suriyeli kaportacı çalıştırdık adamın sigortası yatırıyorduk , 2 öğün yemek + maaşını normal şekilde alıyordu.Maaşı 1 gün geçsin adam bütün gün iş yapmıyordu oturuyordu.Saat 6 paydossa o saatte çekip gidiyordu.Bu adamın yaptığını biz yapsak sonraki gün kapının önündeyiz.

Bende üniversite mezunuyum.2 senedir kendi alanımda iş arıyorum.Bulamadım.İstatistik mezunuyum.Zamanında programlama öğrendim meraktan şuan bir firmada html , css ve php kodlama yapıyorum kurumsal firmalara..Bankacılık benim alanım grafikçi , tekstilci orda çalışıyor.TUİK(Türkiye İstatistik Kurumu) benim alanım yine aynı..Bunun gibi gözüme çok çarpan yer var.

Hadi bunları da geçelim.2 ay önce çevremde tanıdığım biri bankada işe başlamış.Açık bir şekilde dayım vardı girdim diyor.Benim tanıdığım yok , godaman bir akrabam yok.Ben iş bulamayacakmıyım.ŞANS yüzümüze gülerse bulurum.O nedenle artık hiç birşeye şaşırmıyorum.