Merhaba,

Kurban bayramının bitiminden bu yana sol alt karın bölgemde ağrı var. Bayramda salgın kaynaklı bağırsak enfeksiyonu geçirdim bunda ağrılar iki taraflıydı ama doktorun izinli olmasından dolayı görünemedim.

Ağrı kesilmek bilmeyince en son Aralık ayında İç hastalıkları doktoruna göründüm. Kan ve idrar tahlili istedi. Kan ve idrar tahliline bakarak enfeksiyon olmadığını yırtık vs. olması ihtimaline karşı ultrason çektirmemi söyledi.

Ultrasonu ise sırayı 1 ay sonraya verdikleri için 1 ay bekleyip Ocak ayında çektirdim. Ultrason raporunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını ama gaz nedeniyle bağırsak ve pankreasın görüntülenemediği yazıyordu. Raporu doktora götürdüm bakıp bir sorun olmadığını söyledi.

Bilgisi olan varsa belki aşağıdaki nedenler ile sorunu tespit edebilir.

*Ağrı genellikle otururken başlıyor.
*Sıcak su torbası uyguladığımda ağrı artıyor ve yayılıyor.
*Ağrıyan bölge doktor muayenesinde vs. el ile bastırıldığında acı vs. olmuyor ama karın kaslarını sıkıp el ile hafif baskı uygulayınca/daire çizme hareketi yapınca ağrıyan bölgede hafif bir acı oluşuyor.

Bugün tam 5 ay olmuş ama daha geçmedi ve ultrasonda da bir şey çıkmadı iyice kafaya takmaya başladım ciddi bir şey olabilir mi diye.

Sizce sorun neyden kaynaklanmakta ve bunu nasıl çözerim?