[M][/M]Meslek lisesi öğretmeni olarak söyleyim bu durumlar son 4-5 yıldır çok normal sizler daha yeni görüyorsunuz , bozulan eğitim sisteminin neferleri hatta bu öğrenciler bize puan bile verecek...Bu öğrenciler öğretmeni şikayet etsin diye 147 yi açarsan, öğretmenine puan ver dersen ,öğretmenini itip kaktırırsan, bu görüntüler tesadüf olmaz hadi hayırlı işler...

Arkadaşlar eğitimin içinden gelen biri olarak sorunun neden olduğunu açıklayım?
Ortaokullarda kalma durumunu ortadan kaldırdılar. Okulla uzaktan yakından alakası olmayan kişiler zorla okutulmaya çalışılıyor. (Ben bunlara öğrenci bile demiyorum çünkü adam gibi öğrenci olanlara hakaret sayılır)

Okulla hiç alakası olmayan bu kişileri liseye yolladığında kendisi gibi olan gruplarla birlikte daha da kötüleşerek etrafından pislik öğreniyor. Sanayiye gitse usta olacak çocuklar okula yollanarak diğer öğrencilerle etkileşime geçerek vasıfsız birer suç makinasına dönüşüyorlar.

Şuan ki öğrencilerimi düşünüyorum eski sistemde kesinlikle ortaokulu bile bitiremeyecek kadar zayıf öğrenciler lise mezunu olarak piyasaya çıkacak. Şuan ki hükümet politikasına göre herkes diploması olsun mantığı yüzünden bunlar yaşanıyor.

Her yer üniversite olmuş bu sorunları görmek zor degil çok yakında mühendislik tamamen bitecek şuanki işletme-iktisat bölümleri gibi olacak. Ufku geniş insanlar zaten bu sorunların gelecekte oluşturabileceği durumları görecektir.

Sizin yorumlarınız nedir?