Arkadaşlar merhaba,forumu çok fazla kullanmaktayım ve genellikle yeni işler yeni fikirleri takip etmekteyim.Şuanda açık lise web tasarım lise mezunuyum.Ancak bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyordum.Mühendislikte olabilir ancak size sorulaım olacak cevaplarsanız çok sevinirim.

1- Öncelikle şunu belirtmeliyim ki.. Bilgisizliğimden açık liseye kayıt olmadım şartlar onu gerektirdiği için açık liseye girdim.22 yaşındayım hatta martta 23'e giricem.Ben web tasarım ve mobil uygulama konusunda kendini geliştirmeye baktım hep.Bu yüzden bu meslek ile ilerlemek istiyorum.Bana önerebileceğiniz şeyler nedir bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

2-Kendime küçük ofis açıp bu işlerle ileyebilirmiyim ? Ayrıca Bir blog sahibiyim küçük çapta kazanıyorum ancak geliştirmeyi düşünüyorum.aylık 2 binlere gelene kadar..Başka biyerde değilde kendime ofis açmalımıyım ?

3-Ayrıca makale yazarlığı da yapmaktayım küçük bir ekip kurup makale işinede bir yandan girsem nasıl olur? En azından evin ve ya ofisin giderleri için ? Kendime her 3 ayda bir uygulama ya da oyun yazmayı planlıyorum bu uygulamalar ya da oyunlar tutarsa geçimimde nasıl bir rol oynar ? Ayrıca başkalarınada web tasarım ve uygulama konusunda çalışacağım.

4-2 3 sene sonra evlenmeyi planlıyorum sizce bu yöntemler ile bir ev geçindirebilirmiyim ? Yoksa başka şeylerde yapmalımıyım ?

Bu uzun yazıyı okuyupta cevaplayanlara minnettarım emin olun benim için çok önemli bir konu bir büyüğüm bir abim ya da ablam bana yol gösterici olursa şu kardeşinizi oldukça sevindirirsiniz.

Şimdiden teşekkür eder hepinize saygılarımı sunarım..