PealonTeor adlı üyeden alıntı

Kimsenin kullanacağını sanmıyorum.

aslında bu daha önce karşılaştığımız bir şey değil o yüzden insanlar garipser çekinirler kullanmakta. bence benim şahsi fikrim: ilk başta acaba yorumum eleştiri alır mı? diye çekimserlik oluşur, yeni birşey çünkü ancak belli bir süre kullanıldığında daha doğrusu belli bir kitle kullanırsa o garipsenen durum normalleşir. adam bakar herkes kullanıyor sesli yorum özelliğini bende kullanayım der. belki trend bile olabilir. bu sistem, coğunluk psikolojisi gibi birşey. ama dediğiniz gibi insanlar normal yazılı yorum bile yazmaya üşeniyorlar sitelerde. o yüzden bu sesli yorum olayını yazılımcı çok basit bir hale getirmeli.

aslında bu sistem sadece film siteleri için geçerli değil. örnek vereyim bir tasarım veya yazılımcı yenilikçi olmalı öyle değilmi. birbirinin kopyası bir siteye kim girmek ister. artık insanlar yenilik arıyorlar sitenize eklediğiniz ufak bir yenilik bile ziyaretçi çekebilir veya tam tersi :) aslında bu sesli yorum olayı eksisözlük gibi sözlük sitelerinde kullanılabilir. editörler için denetimi oldukça zordur tek tek açıp bakmak gerekir, ancak zamanla üstesinden gelinebilir. bu sistem trend bile olabilir belki. insanlar artık herşeyin kolayını seçiyor, tek tık ile sesini kaydedip tek tık ile sesli yorumunu göndermek isteyebilir. teşekkürler. ben bu sistemi olur mu olmaz mı ciddi araştırıcam.