Bir hevesle vultr'dan vps paketi satın aldım. Vesta panel kurdum, 3 adet domain yönlendirdim. 2'sine herhangi bir script-kod vs yüklemedim tamamen default ayarlarda kaldı. Birisine wordpress yükledim, siteyi bakım moduna aldım ve tema güncelleme-düzeleme, içerik ekleme, eklenti kurma gibi işlemleri hallederken birde baktım ki Internal Server Error 500 hatası almaya başladım. vultr hesabımdan cpu kullanım yüzdeme baktığımda yüzde 50-60'lara kadar çıktığını görüyorum. Hemen ardından site 500 hatası veriyor. Siteye gelen bir trafikte yok; sadece ben düzenleme yapıyorum. Bu durumun çözümü için cache eklentileri de kurdum. Lakin sürekli 500 hatasını almaya devam ediyorum. Birkaç gün kendi haline bıraktım ve MariaDB'nin kendini kapattığını gördüm.
İlk defa VPS hizmeti satın aldım, biraz acemiyim.
İşletim sistemim; CentOS 7 64bit
Vesta Panel
Sunucu 1GB RAM 25GB SSD
www.yourwebsite.com/wp-admin/maint/repair.php
Şöyle bir URL ile DB'nin sorunlarını çözmeye çalışsam da başarılı olamadım. Bu adresteki uygulamayı zaten çalıştıramıyorum.
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
Değerini değiştirip URL'ye gittiğimde ise; sitemin linkini internet tarayıcısına girdiğimde minecraftla alakalı -tahminimce- dosyalar görüyorum, siteye FTP ile bağlandığımda sadece wordpress ile ilgili klasörler var. (false değerini verip önbelleği temizlediğimde siteye giriş yapabiliyorum)
Burada nasıl bir yol izlemeliyim? CPU kullanım oranını nasıl daha düşürebilirim? Reseller hosting hizmeti atın aldığımda günlük 100-200 hitli sitelerim sorunsuz bir biçimde yönetiliyorken, neden sunucu aldığımda sitenin daha hiç hit yokken hata alıyorum sizce?
Önerilerinize istinaden;
Yeni bir sunucu oluşturma, işletim sistemi değiştirme, kontrol paneli değiştirme gibi işleri tekrardan yapabilirim. Optimum performansa çıkmak için neler yapmalıyım neyi nasıl seçmeliyim?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.