afd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhabalar;
Bir hevesle vultr'dan vps paketi satın aldım. Vesta panel kurdum, 3 adet domain yönlendirdim. 2'sine herhangi bir script-kod vs yüklemedim tamamen default ayarlarda kaldı. Birisine wordpress yükledim, siteyi bakım moduna aldım ve tema güncelleme-düzeleme, içerik ekleme, eklenti kurma gibi işlemleri hallederken birde baktım ki Internal Server Error 500 hatası almaya başladım. vultr hesabımdan cpu kullanım yüzdeme baktığımda yüzde 50-60'lara kadar çıktığını görüyorum. Hemen ardından site 500 hatası veriyor. Siteye gelen bir trafikte yok; sadece ben düzenleme yapıyorum. Bu durumun çözümü için cache eklentileri de kurdum. Lakin sürekli 500 hatasını almaya devam ediyorum. Birkaç gün kendi haline bıraktım ve MariaDB'nin kendini kapattığını gördüm.
İlk defa VPS hizmeti satın aldım, biraz acemiyim.
İşletim sistemim; CentOS 7 64bit
Vesta Panel
Sunucu 1GB RAM 25GB SSD
www.yourwebsite.com/wp-admin/maint/repair.php
Şöyle bir URL ile DB'nin sorunlarını çözmeye çalışsam da başarılı olamadım. Bu adresteki uygulamayı zaten çalıştıramıyorum.
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
Değerini değiştirip URL'ye gittiğimde ise; sitemin linkini internet tarayıcısına girdiğimde minecraftla alakalı -tahminimce- dosyalar görüyorum, siteye FTP ile bağlandığımda sadece wordpress ile ilgili klasörler var. (false değerini verip önbelleği temizlediğimde siteye giriş yapabiliyorum)
Burada nasıl bir yol izlemeliyim? CPU kullanım oranını nasıl daha düşürebilirim? Reseller hosting hizmeti atın aldığımda günlük 100-200 hitli sitelerim sorunsuz bir biçimde yönetiliyorken, neden sunucu aldığımda sitenin daha hiç hit yokken hata alıyorum sizce?
Önerilerinize istinaden;
Yeni bir sunucu oluşturma, işletim sistemi değiştirme, kontrol paneli değiştirme gibi işleri tekrardan yapabilirim. Optimum performansa çıkmak için neler yapmalıyım neyi nasıl seçmeliyim?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.
myKnow
Sys & Network Sec
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Vestacp de veritabanı optimizasyon sürekli çökme oluyor zaten ama boş sitede olması garip dilerseniz ubuntu kurup easyengine kullanabilirsiniz
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
1Gb ram li makinede panel kullanmamak lazım. Panelsiz php+mysql+apache+phpmyadmin dörtlüsünü kurup, domaini ip adresinize yönlendirin. En kaliteli çözüm bu olacaktır. Panel ile de olur fakat panelin tükettiği ram miktarını hesaba katmalısınız. Makine kullanmaktan vazgrçmeyin. Araştırın ve kendiniz çözün.
Durgun sular derin akar.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hata 1: 1 GB ramli makinaya panel kurmak
Hata 2: panelin sağlıklı çalışmasını beklemek
Panel kuracaksanız minimum 4 gb ramli bir VPS kullanımı önerilir, Lakin boş yere para vermek dışında faydası olmaz.
Panelsiz kullanmak en iyisi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Computer Engineer
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
LEMP olarak kullanabilirsiniz performansli olur.
Profesyonel Sunucu Optimizasyonu ve Fazlası
https://sunucuoptimizasyonu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
58 / E
-
Meslek
bilgisayar teknisyeni
-
-
Ad Soyad
G** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bende 2 GB ram li ve 10 GB sdd li ovh var ama ram ucu ucuna yetiyor, tabi acik baska uygulamalar da var sistemi en cok vnc zorluyor, cs 1.6 serverler icin fast download trafigi de var, yoksa wordpress sorunu hic yasamadim.
fikir versin diye asagidaki reme bakabilirsiniz
blonde-lovers.com kaliteli makalelerinizi ucretsiz yayinlayin.