E-Devlet Sistemi Kilitlendi
Kitlenen E-devlet sistemi kısa süre içinde Soy Ağacı bilgisi hizmetinin bakıma alınması geçici şekilde devre dışı bırakılması ile normal haline döndü. Ne zaman aktif olacağını bilinmeyecek şekilde duyuru yapılmış ve gelecek günlerde kota sistemi ile tekrar hizmete gireceği bildirilmişti.

Soyağacı Hizmeti Tekrar Açıldı - Nasıl Görüntülenir?
14 Şubat 2018 tarihinde akşam saatlerinde soyağacı hizmeti tekrar aktif edildi. Açılan hizmete farklı bir uygulama getirildi ve soyağacı talebinde bulunarak sıraya alınmaya başlandı.

Hizmete girince bu mesaj ile karşılaşacaksınız.

“TALEBINIZ DAHA ÖNCE ALINMIŞTIR.TALEP SIRANIZA GÖRE ALT-ÜST SOY BILGILERINIZ EN KISA SÜREDE HAZIRLANACAKTIR.BELGENIZ OLUŞTURULDUĞUNDA DOĞRULANMIŞ CEP TELEFONU NUMARANIZ VEYA E-POSTA ADRESINIZE BILGILENDIRME YAPILACAKTIR.E-POSTA VE CEP TELEFONUNUZU DOĞRULAMAK IÇINBILGILENDIRME TERCIHLERINIKULLANABILIRSINIZ.”

Günlük Kota ile Görüntülenecek!
Bu mesaj ile sizi sıraya alarak soyağacınızı hazırlayacak ve hazır olduğunda cep telefonu numaranız ve e-posta yolu ile size bildirilecek.

Şahsen girip daha soyağacımı göremesem de söylentilere göre 1800 lü tarihlere kadar soyağacı görüntülenebiliyormuş.

Bazı vatandaşlarda sisteme girdiğinde soyağacı hizmetin de şu şekilde hata verdiği görüldü. “'alt ve üst soy belgeniz e-devlet üzerinden üretilememektedir. lütfen belge temini için en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat ediniz.”

Bu hatanın ne olduğu nasıl olacağı ve düzeltileceği konusunda şuanlık bilgi sahibi değiliz fakat bu hatayı alan arkadaşlar çok merak ettiyse İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

Soyağacını görüntüleyebilen veya herhangi bir sorunla karşılaşan arkadaşlarımız var ise alt kısımdan yorum yaparak bizlere iletebilirler.

Kaynak: https://yazarbey.com/soyagaci-hizmeti-yeniden-acildi.html