Piyasada'ki 50 bin haber sitesinin, 49.900 tanesi birbirinden alıntı olduğu için 20 yıldır ülkemizde hep aynı haber sitelerini görüyoruz. Ancak devir değişiyor. Zamanla alanında uzmanlaşmış kaliteli içerik ve özgün içerik üreten yeni haber siteleri eskilerin pabuçunu dama atacaktır.

Google yeniliği her zaman sever, ancak Türk webmaster'ların özgünlük mantalitelerinde bana göre hata var. İyi olan, gerçekten emek harcanarak, kafa patlatılarak, üzerine para ve zaman harcanan projeler tutuyor. Bir heves açılanlar, bir heves yok oluyor.

Sorununuzun tam cevabına gelecek olursak. Zaten Google'ın elinde mevcut haber ajanslarından alınan içerikleri servis eden 15 dev haber sitesi var. Sizi neden 16. site yapsın? Eğer açtığınız alanda özgün haber, içerik servis edemeyecekseniz o alana neden site açıyorsunuz?

Yani mevzu günde 100 haber girmek değil, 2 girecek gücünüz varsa 2 içeriklik site açıp, o alanda hakkını vermek daha doğru diye düşünüyorum. Sadece sizin sorunuz için değil, tüm genç webmaster kardeşlerimiz için yazdım.

İyi geceler.