Aslında ben onu da yazmıştım fakat düzenlemede sildim. Elinizdeki mevcut IP adreslerinden ulaşabileceğiniz bilgiler konum ile kısıtlı ve sınırlıdır ki, malumunuz çoğumuz IPv4'ün yıllardır IPv6'ya zorla geçmesi (geçememesi) nedeniyle dinamik IP kullanıyoruz. 5-10 yıl sonra IPv6 ile bu dediğiniz yapılabilir belki fakat günümüzde IPv4 ile dediğim gibi konum bilgisinden başka bir şeye ulaşamazsınız (kişi statik IP kullanmıyor, elektriği aylarca kesilmiyor ve modemini sıfırlamıyor ya da internet kesintileri nedeniyle modem IP adresi değişmiyorsa diye eklemek faydalı olacaktır.)
Anlatmak istediğim; biz web sitelerimizde hem Analytics gibi genel toplayıcılar hem de webstat gibi eklentiler ile IP adresinden cihaz, tarayıcı bilgilerini toparlıyoruz. Fakat uygulamanızdan elde ettiğiniz IP için piwik gibi ücretsiz scriptler de kullanabilirsiniz. Ancak uygulamadan gelerek veri tabanınıza yazılacak IP olacağından dolayı, onun bile istediğiniz bilgileri verebileceğinden emin değilim.
Bu nedenle ve siz Play Store dediğinizden dolayı size en uygun olan Java uygulamasının yazımı esnasında veri tabanına bu bilgilerin nasıl kayıt edilebileceğine dair kodlara ulaşabileceğiniz bağlantıları yazdım.