Çocuk kendi sitesinde "kayna göstermeden" birşeyler paykalıyor. kaldı burada kaynak gösterecek :) Emek hırsızlığı başkada birşey değil. Teşekkür ederim.
Şuan Ön izleme olduğu için kesin bir şey söylenemez fakat kullanımıma göre internet hızım 1,800 KBS/sn yükseldiğini farkettim. Oyunlar (online) konusunda pek fazla sıcak kanlı değilim. Oyun oynamadığım için kesin bir şey söyleyemem. Şuan Metin2 oyununu çalıştırırken hata veriyor. Bunun nedenide uyumluluk modundan kaynaklanıyor. Onuda XP 'ye göre ayarlayınca sorun ortadan kalkıyor.
Evet dediğiniz mümkün Windows 8'i sanal olarak kurmak için
1- ilk olarak
SSD oluşturacağız
Başlat'tan
Denetim Masasını Seçin
([COLOR=#FF0000][B]Resim[/COLOR] 1)[/B]
- Denetim Masasın'dan
Sistem ve [COLOR=#FF0000][B]Güvenliğe[/COLOR][/B](Resim 2) ve ardından
Yönetimsel Araçlar alt katagorisinden
Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendire tıklayın.
(Resim 3)2 -
Disk yönetimi açıldıktan sonra menüsünden
Eylem sekmesinden oradan
SSD oluştur'a tıklıyoruz.
(Resim 4)- Açılan ufak pencerede
ssd'nin oluşturulacağı konumu,
gözat diyerek seçiyoruz.. ve isimine mümkün olan en kısa ismi veriyoruz. ben
D: Sürücüsünü seçtim ve ismini
win8 yaptım. (
D:/win8.vhd)
sonra
megabyte olarak en az
15000 yazıp seçili olan
sabit boyutlu seçeneğine hiç ellemeden
tamam diyoruz ve diskimizin oluşmasını bekliyoruz
(Resim 5)-
Disk yönetimi'ne döndüğümüzde aşağıdan biçimlenmemiş olarak sanal diskimiz gözüküyor burada
yeşil disk simgeli olan yere sağ tıklayıp
diski başlat diyoruz.
(Resim 6)- Gelen ufak pencereden hiçbirşeye ellemeden
tamam diyoruz
(Resim 7)- Oluşan ayrılmamış siyah şeritli alana sağ tıklayıp
yeni basit birimi seçiyoruz.
(Resim 8)- Açılan pencerede Resim 9'a kadar ileri'ye tıklayın. Gelen pencerede birim etiketine tıpkı benim yazdığım gibi bir isim verin ben sistem disk'i olduğu için Windows 8 yazdım. . sonrasında hiçbir değişiklik yapmadan, ileri ve son deyin..
( Resim 9 )- Diskimiz bilgisayara bağlandı..
( Resim 10 )3- Şimdi hazırlamış olduğumuz usb/dvd'Ye yazılı sistemimizi bilgisayara takıyoruz ve bios boot ayarlarını yapıp kurulumumuza geçiyoruz..
- Kurulum dil penceresindeyken türkçe saat ve klavye seçeneklerini seçiyoruz ve ilerliyoruz.
(Resim 13)- ilerledikten sonra Bilgisayarı onar, Şimdi yükle seçenekleri ekrana geliyor tam bu ekrandayken
Shift+F10 tuş kombinasyonuyla Komut penceresini açıyoruz. Açılan pencereye
diskpart yazıp enterlıyoruz
(Resim 11)- Diskpart başladıktan sonra, "
list disk" komutunu yazıyoruz.
(Resim 12)- Şimdi aşağıya listelenen seçeceğimiz disklerden sizin hard diskiniz hangi numarada ise o numaralı diskimizi yazıyoruz benim diskim 0 olduğu için ben 0'ı kullanmak zorundayım..
" select disk 0 " komutunu vererek diskimi seçtim, unutmayın buradaki 0 sizin hard disk numaralandırmasına göre yazılacak 1'se 1, 2 ise 2 diye.
(Resim 12)- Sanal diskimizi kaydettiğimiz yol'un nerede olduğunu görmek için
" List vol " komutunu veriyoruz. benim kaydettiğim yer
D:'de gözüküyor sizin ki neredeyse onu aklınızda tutun ve yerini göstermek için
" select vdisk file=[COLOR=#ff0000]D:\win8.vhd [/COLOR]" komutunu girin kırmızılı alan sizin sanal diskinizin yerine göre girilecektir. sanal diskinizin uzantısı
.vhd' yi eklemeyi unutmayın.
(Resim 12)- Ve son olarak
" attach vdisk" komutu vererek sanal diskinizi bağlayın.
(Resim 12)- Dilerseniz tekrar
" List vol " Komut vererek sanal diskinizin bağlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. etiketlediğim
windows 8 ismiyle resimde görebilirsiniz.
(Resim 12) komut işleminiz bittiyse. komut penceresini kapatabilirsiniz.
- Kurulum penceresine dönerek
Şimdi yükle (install now) seçeneğini seçip ilerleyin. . disk bölümüne kadar geldiğinizde sanal diskiniz hangisiyse onu seçip, altta beliren bu diske windows kurulamaz uyarısına aldırış etmeden ilerliyoruz. .(Resim 15) ve bilinen şekilde kurulumumuza devam ediyoruz..
Ve artık sanal disk üzerinden çalışan bir sisteminiz var hayırlı olsun...
Adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır. -
Kaynak-olarak belirtelim :)