creed74 adlı üyeden alıntı

brkakts

o fiyata yazarız hocam.. yalnız bu statik olursa fiyatıdır, html olarak teslim ederiz..


sorueki adlı üyeden alıntı

Ben bugüne kadar temaya ya da yazılıma hiç para vermedim. Şimdi şöyle diyelim, bir temanın ücretsiz sürümü olabiliyor ki, bunun örneği özellikle Wordpress için çokça var. Hatta WP'de profesyonel temaların neredeyse tamamının açık kaynaklı (lisanslar farklı olabiliyor. hatta özel lisans bile olabilir) sürümleri çok rahat bulunuyor. Buradaki önemli nokta bu. Crack temalar ise lisanslı temaların (skinlerin) kırılmış sürümleri, aslında geçmişte bunların içine çok reklam yerleştiren yoktu ve adım duyulsun diye yapılırdı. Fakat günümüzde yaklaşık 10 crack (veya eski bilinen adıyla warez) temanın 9'unda zararlı kod bulunuyor.

Mesela MediaWiki'nin paralı satılan teması çok az. Bu nedenle warez terimi her ne kadar WP ile başlamadıysa bile ardından temalarının ücretlerinin o dönemlerde çok yüksek olması nedeniyle neredeyse WP (ya da dönemin devlerinden Joomla) ile özdeşleşmiştir.

Bu nedenle warez tema yerine profesyonel bir temanın ücretsiz sürümü (lisansını okuyarak) geliştirebilirsiniz. Burada bazen öyle anılıyor fakat Google'ın her web sitesinde farklı teması olacak, eğer farklı teması olursa ben bu siteyi iyiye yorumlarım diye bir kuralı yok. Umarım anlatabilmişimdir. Bu nedenle pro bir temanın ücretsiz sürümümü alıp, bunun üzerinden yürümek ve değişiklikler yapmak bana çok daha cazip gelmiştir/geliyor. Teşekkürler.


Wordpress gibi hem alt yapı hemde tema sağlayıcıları wp adına tema üretenlerle lisanstan dolayı aralarında ödeme ile wordpress’e sunmaktadır. Bahsetmekte olduğum konu, aracı olan bir site vardır ve TEMA üretmiş bir kişi vardır ve tema üreten kişi aracı olan siteye(şirketten) pay alır. Kimse kendisi ürettiği TEMA’yı yoğun saatler altında yazdığı TEMA’yı ücretsiz dijital ortamda paylaşmak istemez değil mi hocam? Bu nedenle bir ödeme ile bu sistem işler. Konumuz html TEMA’nın dışına sapıyor galiba...

Sizin söz konusu hususu farklı bir konu açarak bilgi alışverişi/tartışma Adı altında beyin fırtınası yapabiliriz, verdiğiniz bilgiler beni ve bu konuda aklında soru işaretleri olan insanları aydınlatmakta yardımcı oldu. @sorueki