Türkiye ye ilk baskı makineleri ile beraber giren cihazlar mac olduğu için eski grafiker abilerimiz pc kullanmasını bilmezdi o dönemden kalma bir alışkanlık,
Gösteriş aparatı olarak, kaliteliyim ben gibisinden de olabilir,
Mac lerin şimdiki halini bilmem ama baskı için olma sebebi, normal monitörlerin üzerinde görünen renkler birebir baskıya gitmez, monitörde gördüğün renk ile baskıda çıkan renk arasında ciddi ton farklılıkları olurdu hatta bu sebeple Pantone kataloğunda bulunan renkler ile monitörü senkronize eden bir cihaz bile kullanılırdı, ancak mac lerin ekran kalitesi eski dönem için konuşabilirim uzun bir süredir mac kullanmadım, baskıya giden rengi birebir gösterirdi.
Monitör kısmını bilemiyorum, ancak artık mac ile pc arasında çok bir fark kalmadı, aradaki en bariz fark, mac alırken 7-8 bin tl yi normal görüyor insanlar ama laptop alırken 4-5 bin deyince soğuk ter döküyorlar. Bu da gösteriş aparatı olarak mac ürünleri daha çok tercih edildiğinden olsa gerek, oysa teknoloji olarak artık mac lerde aynı işlemciyi, ram ı hdd yi ve ekran kartını kullanıyor, hatta kafayı kırıp mac os u normal laptopa da kurabiliyorsunuz.